Premijera predstave „Soundtrack za film koji nije snimljen” na Salašu 137

Aleksandra Vukadinović
10. sep 2021.

Već mesecima slušamo pesmu „Obrnuti red stvari”, koja predstavlja uvertiru u muzičko-poetski street movie doživljaj „Soundtrack za film koji nije snimljen”, koji se održava na Salašu 137. Ovime će Radio Teatar iz Zagreba imati svoju premijeru pred novosadskom publikom 14. septembra sa početkom u 20h.

Ovaj pozorišno–radijski dijalog se sastoji od poetskih, proznih i muzičkih zapisa nastalih kao dijaloška razmena tokom zime i proleća 2020/21. između zagrebačke pesnikinje, kantautorke i dramaturškinje Nine Bajsić i beogradskog pesnika, kantautora i slikara Nenada Marića. U stilu radiofonskog pozorišta, „Soundtrack za film koji nije snimljen” se ne zasniva samo na rečima i muzici, već ga  krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban, upotpunjeno terenskim audio snimcima i naracijom Pavlice Bajsić Brazzodura.

Darko Rundek povodom premijere izjavio je: „Rijetko kad sam u kazalištu toliko uživao u bliskosti, mjeri i skladu, kao na Soundtrack-u za film koji nije snimljen. Sad je snimljen u mom doživljaju i sigurno pomalo drukčiji, a opet samo naš te večeri, u doživljaju svakog iz publike koja nasmiješena napušta prostor.”

 Broj ulaznica je ograničen i mogu se kupiti na svim GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online. Za one kojima je neophodan prevoz od Novog Sada i nazad, obezbeđen je jedan autobus, ali zbog ograničenog broja mesta, potrebno je da pri kupovini ulaznice naglasite ukoliko vam je potreban prevoz.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste