Premijera predstave "Venera u krznu" 22. juna u Dorćol Platzu

Dorćol Platz
19. Jun 2017.

venera-u-krznu-plakatPredstava "Venera u krznu" originalan je autorski projekat mladih umetnika inspirisan sižeom jednog od najintrigantnijih romana 19. veka Leopolda fon Zaher Mazoha, koji je svojim pojavljivanjem izazvao skandal slobodnim bavljenjem temom seksualne izopačenosti u prilično rigidnoj sredini.

Radnja prestave smeštena je u pozorište na još jednu u nizu korumpiranih audicija, a devetnaestovekovni sado-mazohistički odnos poslužio je kao inspiracija za bavljenje aktuelnom temom ljudske patološke potrebe za diktaturom. Na savremen način, modernim sredstvima i elementima spektakla ova tema se približava savremenom gledaocu i naći će svoje mesto kako među mlađom, tako i među starijom publikom.

Predstava je autorski projekat i značajna je zbog inicijative mladih u korumpiranom vremenu, o čemu upravo predstava i govori.

U predstavi igraju Gorica Regodić u ulozi Vande i Ljubomir Ristić u ulozi Stanoja Đokića. 

Adaptaciju romana i režiju potpisuje Nataša Radulović. Kostim i scenografiju je osmislio Ilija Višnjić, dok su za koreografiju i scenski pokret zaduženi Tamara Antonijević Spasić i Damjan Kecojević.

Ulaznice za premijeru, po ceni od 600 dinara, mogu se rezervisati u Dorćol Platzu na telefon 0631937522. Prva repriza predstave je več sutradan, 23. juna takođe u Dorćol Platzu.

Izvor/foto: Zvanična facebook stranica predstavePovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste