Premijera predstave za decu i mlade „Strahinja” u Puls teatru


Predstava za decu i mlade „Strahinja” biće premijerno izvedena 11. oktobra od 19 časova u Puls teatru u Lazarevcu. Rađena je po motivima romana Jasminke Petrović „Ovo je najstrašniji dan u mom životu”, po tekstu Željka Hubača. Režiju potpisuje Šari Sabel Strandmark, a predstava je rađena u koprodukciji Prvog prigradskog pozorišta – Puls teatar Lazarevac, Gamba produkcije – Beograd i Inovadora – Stokholm.

Priča prati mladog Strahinju koga uz malu maturu što se primiče, muče raznorazne paklene muke odrastanja, u porodici i oko nje. Kako se jedan beogradski dečak nosi sa fatalnom ljubavlju prema nastavnici srpskog, sa tatinim romansijerskim pokušajima, dugom kosom i bradom, maminom boljkom i časovima esperanta, i koju ulogu u tom burlesknom „bildungsromanu” imaju jedan bicikl i jedna Maša?

„Zašto je tako teško da se čovek ubije kada svoju glavu stavi u zamrzivač? Koliko dlaka na bradi stvarno treba da ima jedan normalni četrnaestogodišnji mladić kako bi bio normalan i da li je moguće da se porodica zameni ukoliko ne možete da podnesete svoju vlastitu? Šta je zaista pravi poljubac? Prate se ljutite, ljubopitljive, tužne, razočaravajuće, srećne, iznenađujuće misli jednog četrnaestogodišnjeg srpskog dečaka u priči o njegovom životu u trenucima kada je potpuno zbunjen.”

Dramaturg – Johana Emanuelson
Scenograf – Nevena Šurlan
Kostimograf – Sonja Kotorčević
Scenski pokret – Ivica Klemenc
Koreograf – Irina Mitrović
Dizajn svetla – Duško Korlat
Izvršni producenti – Ivana Nedeljković i Milorad Jovanović
Asistent režije – Maja Sofronijević
Asistent scenografa – Dimitrije MaksimovićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste