Premijera predstave za decu „Petrarka“


Pozorište „Dobrica Milutinović“ iz Sremske Mitrovice najavilo je za subotu, 10. jun premijerno izvođenje predstave za decu pod nazivom „Petrarka“ autora Siniše Soćanina, u režiji Dragana Jovičića.
Glavni lik komada je mrav Petrarka koji ne želi da bude ratnik nego pesnik i kao takav biva proglašen kukavicom i izdajnikom, ali na kraju završava kao heroj mravinjaka. Komad je blizak deci, ali im ne podilazi, već ima zadatak da deci emocionalno i intelektulano pruži ruku da idu za korak dalje u razumevanju sebe i društva. 
U predstavi naslovnu ulogu mrava Petrarke tumači Nikola Janošević, dok su ostale uloge dodeljene Nikoli Stankoviću, Goranu Vučanoviću, Marku Vukićeviću, Aleksandaru Krstajiću i Vladimiru Balašćaku. Pored njih na sceni je i „mravlji orkestar” koji čine Đorđe Orlović, Andrea Buconjić, Aleksandar Budošan i Igor Miljković „Lost profesors“.
Cena ulaznice iznosi 300 dinara. Sve informacije, kao i rezervacija ulaznica, mogu se dobiti na telefon: 022-615-115.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste