Premijera predstave "Život i drugi zločini" večeras u Dečijem kulturnom centru


Predstava  Život i drugi zločini rezultat je projekta Lice i naličje govora, osmišljenog kako bi se mladi sa govornim teškoćama uključili u stvaralački dramski proces koji u ovom slučaju ima i terapijsku funkciju.

Osnovna ideja je da verbalni izraz, ispoljen kroz glumu, mladim osobama sa dugogodišnjim formama mucanja pomaže u savladavanju straha od govora, a izvođenje pozorišne predstave prevazilaženje straha od javnog nastupa, a time i samoizolaciju, čime se stimuliše njihova kulturna inkluzija. Takođe, ideja projekta je i podsticanje učešća u kreativnim, umetničkim procesima koji imaju pozitivan psihološki efekat.

Proces vodi multidisciplinarni tim umetnika, psihologa i stručnjaka za patologiju govora okupljenih oko udruženja „Srebrno drvo“, koje u koprodukciji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda po treći put organizuje programe za mlade sa govornim teškoćama. Projekat Lice i naličje govora nastavak je rada na ovom polju i oslanja se na iskustva projekata Igrа govorа i jezikа i Teаtаr oslobođenjа govorа koji su rezultirаli predstаvаmа Žаk ili pokornost i Ulicа Bromfild broj 19 ili o crvenim ribicаmа.

Projekat Lice i naličje govora sproveden je uz podršku Ministаrstvа kulture i informisаnjа Republike Srbije i Sekreterijаtа zа kulturu grаdа Beogrаdа.

Autorski tim:

Autor projekta i psiholoških radionica: Sanja Dimoski

Režija, dramaturgija, dizajn scene, kostima, plakata i programa: Dina Radoman

Producent: Goran Joksić

Asistent reditelja i logoped: Tamara Vukomanović

Organizacija i šminka: Maja Ćuk

Dizajn zvuka: Marija Živanov

Izrada kostima: Tanja Gjafo

Majstor svetla: Luka Lučić

Garderober: Zorica Ilić

Igraju:

Mama, Konobarica - Marina Pejović

Valja - Đorđe Radovanović

Baba, Konobarica, Čuvarka bazena - Miljana Stevanović

Kapetanica - Jovana Kojić

Brankojev, Kuvar - Uroš Ivanović

Prababa, Ekaterina - Dušica Baralić

Zakirov - Nikola Milosavljević

Olga, Konobarica - Katarina PavlovićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste