Premijera projekta alternativnog scenskog stvaralaštva za decu "Ispod površine"

Pozorište Pan teatar
11. dec 2018.

Premijera savremene plesne predstave "Ispod površine"- projekat alternativnog scenskog stvaralaštva za decu odigraće se u četvrtak 13. decembra u 19:15h u Pan Teatru (Bulevar Kralja Aleksandra 298, I sprat).

Predstava „Ispod površine“ je nastavak dugogodišnjeg istraživanja autora projekta u oblasti dečijeg teatra, plesno performativnih praksi, kao i participativnog pristupa u radu sa decom. Nastala je kroz seriju radionica u trajanju od dva meseca, namenjenih deci od 8 do 11 godina. Rad je započet razmatranjem kompleksnih života biljaka, njihovog razvoja, kvaliteta kretanja, načina na koje prevazilaze prepreke i sarađuju. Deca su učešćem u procesu sticala znanja i veštine iz polja izvođačkih umetnosti i kreirala predstavu zajedno sa autorima. Ideja nam je da prikažemo kreativna tumačenja vidljivog i nevidljivog života biljaka, koje će nas podstaći na pokret, kao i stvaranje plesnih materijala, njihovih relacija i tumačenja. Važan aspekt projekta zasnovan je na zajedničkom kreativnom radu, aktiviranju radoznalosti i upotpunjavanju shvatanja plesa i umetnosti.

Koncept: Marko Milić i Milena Todorović Izvođači: Olga Gavranović, Milica Salopek, Hana Tošić, Jovana Dubljanin, Sofija Salopek, Anja Radojičić, Jovana Stojković, Una Obućina (učenice drugog i četvrtog razreda osnovne škole) Muzika: Digital Tsunami 091 - Kӣr Live Kostim: Mirjana Bajrić Ideja za stvaranje predstave "Ispod površine" nastala je u sklopu regionalnog projekta za razvoj plesnog pozorišta za decu i mlade Generator realizovanog 2015. godine u kojem je autorski tim zajedno učestvovao. “Ispod površine - projekat alternativnog scenskog stvaralaštva za decu” podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Stanice – servisa za savremeni ples i Produženog boravka Naša bajka.

Ulaz je slobodan, ali je broj mesta ograničen. Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste