Premijerna obnova interaktivne operske predstave za decu „Bastijen i Bastijena“


Premijerna obnova interaktivne operske predstave za decu „Bastijen i Bastijena“, pod dirigentskom upravom Stefana Zekića, u režiji Ane Grigorović, sa novim protagonistima i dramaturšako-rediteljskim adaptacijama, biće održana 20. marta (12,00), na Sceni ”Raša Plaović”, povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade.

U podeli su Mina Gligorić / Milica Lalošević (Bastijena), Siniša Radin / Slobodan Živković / Mihailo Otašević (Bastijen), Miloš Milojević / Strahinja Đokić (Кolas), Bojana Bambić (Кolina), Edit Makedonska / Vesna Jansens (Gospođa prva violina), Svetlana Dragićević / Uroš Jović (Gđa-Gdin druga violina), Aleksandar Popović / Mirko Crnojević (Gospodin viola), Siniša Jovanović / Jasmina Vrbanić (Gđa-Gdin violončelo), Duško Nenadović / Slavko Stanković (Gospodin oboa).  

Scenografiju je kreirala Jasna Saramandić, a kostime Кatarina Grčić.

„Bastijen i Bastijena“ je interaktivna predstava za decu i kao jedno od prvih Mocartovih operskih dela idealna je za upoznavanje mlade pozorišne publike sa operom. 

Bastijen i Bastijena igraju ljubavne igre koje im smišlja Кolas, a da bi proverili svoju ljubav koriste čak i društvene mreže koje ih podjednako zbližavaju i udaljavaju. U toj igri učestvuje i Кolina koja sa publikom posmatra predstavu i otkriva im tajne opere...

Adaptacija libreta radi približavanja zapleta deci i mladima, kao i ubacivanje edukativnih delova kroz novi lik Кoline imaju za cilj da na zanimljiv način upoznaju najmlađu publiku sa ovim pozorišnim žanrom. 

Interakcija sa publikom odigravaće se kroz predstavu, ali i nakon nje, kroz razgovor sa autorima koji će moderirati članovi tima projekta „Mali pozorišni eksperti“, a koji će takođe edukovati mlade i pokušati da im približe ovaj žanr. 

Opera „Bastijen i Bastijena“ premijerno je izvedena 15. maja 2016. godine na Sceni „Raša Plaović“. Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste