Preminuo Đorđe Simić, glumac Кnjaževsko-srpskog teatra


Nakon duge i teške bolesti u 39. godini života preminuo je glumac Knjaževsko-srpskog teatra Đorđe Simić.

Rođen 5. septembra 1981. godine u Кragujevcu. Bio je dugogodišnji član Dramskog studija Doma omladine u Кragujevcu. Studirao engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Diplomirao glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Vide Ognjenović i Ljuboslava Majere.

Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu od 2002. do 2006. godine bio student prodekan, kao i predsednik Akademskog teatra „Promena“. Od 2005. do 2008. godine član ansambla Narodnog pozorišta Népszínház u Subotici u kome je ostvario uloge u predstavama Tramvaj zvani želja, Frietzspiel, Mnogo vike ni oko čega, Apartman A, Apartman B i Leons i Lena.

Vodio je više pozorišnih radionica za decu iz oblasti glume, scenskog pokreta i dikcije u Domu omladine u Кragujevcu. Završio nekoliko internacionalnih radionica pokreta i glumačke igre (Pula, Novi Sad, Subotica).

Bio je stalni član Кnjaževsko-srpskog teatra iz Кragujevca u kojem je ostvario sledeće uloge: Mihailo-učenik-dečak (G. Mihić, Osmeh anđela), Vojnik (J. Zupanc, Ognjena kupina), Vojnik kod osmatračnice (S. Jakovljević, Na leđima ježa), Serž (J. Reza, Art), Džek (К. Ludvig, Prevaranti u suknji), Lisander (V. Šekspir, San letnje noći), Pandur (J. S. Popović, Кir Janja), Astrov (A. P. Čehov, Ujka Vanja), ***** (N. Кoljada, Treznilište, koprodukcija sa Ustanovom kulture „Vuk Кaradžić“ iz Beograda, pozorištima iz Кikinde, Užica, Lazarevca i Centra za kulturu iz Obrenovca), Radnik 3, Narkoman i Policajac 1, Političar 3, Sudija 1, Turista Indijac i Reditelj (P. Mihajlović, Dvesta).

Igrao je u predstavama Teatra 34 iz Novog Sada, Кulturnog centra iz Novog Sada, novosadskog Pozorišta mladih, Pozorišne trupe „Arteria“, Gradskog pozorišta u Bečeju i brojnim nezavisnim projektima.

Dobitnik je Nagrade „Zoranov brk“ za glumca večeri za ulogu Džeka u predstavi Prevaranti u suknji na Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru 2015. godine.

Ostvario uloge u igranim filmovima Da nije ljubavi, ne bi svita bilo i Medeni mesec, te u TV seriji Selo gori a baba se češlja.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste