Prijavite se za "Nedelju pozorišta" u Sonti


17. maj 2020.

Organizacioni odbor festivala „Nedelja pozorišta Sonta 2020“ objavljuje

POZIV

za sve zainteresovane pozorišne grupe da učestvuju na šestom po redu festivalu „Nedelja pozorišta“ koji će biti održan u Sonti. O tačnom terminu održavanja festivala ćete biti naknadno obavešteni, a on zavisi od daljeg razvoja situacije izazvane virusom Kovid-19.

U redovnim okolnostima, festival „Nedelja pozorišta“ se održava tokom druge nedelje juna (ove godine od 8.-14. juna). Ukoliko ne bude bilo mogućnosti da se festival održi tada on će se ili odložiti ili će se održati onlajn. Odabrane pozorišne grupe će biti blagovremeno obaveštene o terminu i načinu održavanja festivala.

Koncept festivala nije profilisan, već je otvoren za sve zainteresovane pozorišne grupe bez obzira da li su u pitanju dramske grupe odraslih, mladih, dece i da li su predstave namenjene za odrasle, mlade ili decu; amaterske, poluprofesionalne ili profesionalne; iz zemlje ili iz inostranstva.

Cilj festivala je da obogati kulturnu ponudu u lokalnoj zajednici, razvije saradnju dramskih grupa i promoviše omladinski aktivizam u zajednici. Pored predstava svake godine se organizuje i prateći program u vidu radionica, performansa, promocija knjiga i drugo. Organizacioni odbor bira viđene predstave u toku pozorišne sezone ili po poslatom snimku i poziva ih na festival.

Dobrodošli su svi zainteresovani koji mogu sami da obezbede troškove puta do Sonte. Organizacioni odbor samo u izuzetnim situacijama može da pokrije troškove puta na obrazložen predlog. Za sve goste festivala obezbeđena je hrana, osveženje, nagrade za svaku predstavu i druženje nakon nje.

U slučaju većeg broja prijavljenih predstava nego što je moguće da ugostimo, organizacioni odbor će se pri izboru voditi sledećim kriterijumima:

Ukupan kvalitet predstave;
Autorski rad učesnika predstave – naročita prednost će biti data predstavama u kojima mladi i deca učestvuju u procesu pisanja teksta, režiranju predstave i u kojima se na drugi način promoviše autorsko stvaralaštvo i
Podjednaka zastupljenost predstava za odrasle, mlade i decu.
Da biste se prijavili potrebno je da popunite prijavni obrazac najkasnije do 24. maja. 2020. godine.

Za sve dodatne informacije dostupan je kontakt telefon +381 69 3813609 i mejl istepozor@gmail.com.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste