Proslava prvog rođendana portala Hoću u pozorište

Milana Petković
20. Mar 2018.

Još od davne 1962. godine,  svakog 27. marta obeležava se Svetski dan pozorišta. To je dan kada se prisećamo koliki je značaj pozorišne institucije za društvo, umetnost i stvaralaštvo.

Za članove redakcije portala “Hoću u pozorište” ovaj datum značajan je iz još jednog razloga. Naime, 27. marta 2017,  grupa zaljubljenika u teatar okupila se oko ideje da pozorišni svet približi što većem broju ljudi. U proteklih godinu dana napisali smo mnoštvo  intervjua, recenzija i preneli pregršt infomacija i pozorišnih zanimljivosti.

Naš prvi rođendan proslavljamo u utorak 27. marta 2018. godine. Tim povodom  u galeriji Polet (Cetinjska 15, Beograd), sa početkom od 18:30, organizujemo tribinu na temu: Uloga pozorišta u Srbiji danas.

Svoja promišljanja i stavove o ovoj temi sa nama će podeliti tri sagovornika koja, isto kao i mi, sebe opisuju rečnikom pozorišta.

Marija Medenica, glumica Srpskog narodnog pozorišta, koja pored toga što glumi na daskama koje život znače, priprema mlade da rade isto. U Obrenovcu već više od deset godina vodi školu glume za nove naraštaje srpskog glumišta.

Aneta Goranović, volonterka centra E8, producentkinja i direktorka Reflektor teatra.

Milorad Milinković, reditelj, scenarista, pisac, gitarista, pevač, kantautor, kompozitor, glumac, kritičar... Na tribinu dolazi da govori iz ugla pozorišnog radnika.

+ gosti iznenađenja.

Moderatorka tribine je Milana Vojnović, urednica našeg portala

Dođite da zajedno proslavimo ovaj datum i  pošaljemo poruku koliko je pozorište značajno za sve nas!

Tribina je otvorena za sve zainteresovane, uz besplatan ulaz!

Dobrodošli, očekujemo Vas! 
Potvrdite da dolazite i pozovite prijatelje na https://www.facebook.com/events/960597897425390/ 

 



Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste