Prvakinja drame Narodnog pozorišta Nada Šargin dobitnica nagrade 'Miloš Žutić'


Prvakinja Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Nada Šargin dobitnica je Nagrada „Miloš Žutić“ za 2016. godinu.

Prestižno priznanje pripralo joj je za ulogu Elizabete u predstavi „Marija Stjuart“ Fridriha Šilera u režiji Miloša Lolića i u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu.

nada-sargin-vest1Jednoglasnu odluku, na sednici održanoj 20. juna, doneo je stručni žiri u sastavu: Branka Petrić (predsednica), Goran Jevtić, Ferid Karajica, Ivan Medenica i Dara Džokić.

Nagrada joj je dodeljena za najbolje glumačko ostvarenje premijerno izvedeno na teritoriji Srbije, u periodu od 30. juna 2015. do 30. juna 2016. godine. U konkurenciji za Nagradu bilo je 22 glumačka ostvarenja.

Datum svečanog uručenja Nagrade "Miloš Žutić" glumici Nadi Šargin biće naknadno određen.

Nagrada Miloš Žutić ustanovljena je 1994.godine, a Nada Šargin je 22. laureat ovog uglednog esnafskog priznanja.

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodelu Nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Izvor/foto: narodnopozoriste.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste