Prvi Rurban day, ovog avgusta u Mokrin House-u!

Reflektor teatar
09. avg 2018.

Mokrin House i Reflektor teatar vas pozivaju na prvi Rurban day, na mesto susreta grada i sela, globalnog i lokalnog, urbanog i ruralnog, zakazanog za 22. avgust! Budite deo "Rurban Day", jedinstvenog događaja festivalskog tipa gde će posetioci i gosti moći da uživaju i aktivno učestvuju u bogatom programu koji čine sadržaji koje povezuje ideja da se aktuelne, savremene i aktivističke teme predstave u jednoj netipičnoj sredini.

Početak programa zakazan je za 17 časova i tada ćete imati priliku da pristvujete promociji knjige Singi Lumba i Drvo čarobnih olovaka autora Slavimira Stojanovića, vodećeg srpskog dizajnera. Ova slikovnica je šarena, maštovita, sjajno ilustrovana i dizajnirana knjiga namenjena mališanima uzrasta od 3 do 7 godina. Slikovnica prati avanture devojčice Singi Lumbe, čiji je lik inspirisan Slavimirovom ćerkom Nađom, kojoj je knjiga i posvećena.

Nakon toga od 21.00h dvorište Mokrin House-a postaje pozornica na kojoj će se odigrati predstava "Jami distrikt" autorke Minje Bogavac i reditelja Kokana Mladenovića. "Jami distrikt" je jedna od najaktuelnijih i najnagrađivanijih pozorišnih predstava kod nas. Izmišljeno selo Jamena sa tromeđe Srbije, Bosne i Hrvatske tako prvi put dolazi u pravo selo Mokrin.

Ovogodišnji Rurban Day se završava koncertom Marka Šelića Marčela, jednog od najkreativnijih autora sa ovih prostora, društvenog aktiviste i "pisca kome se dogodila muzika", čoveka koji "radi i radi u Beogradu. Živi u svom svetu." Iz tog grada i tog sveta sada dolazi u Mokrin. Koncert počinje od 22.30.

Karte za kompletan program Rurban Day-a su 500 RSD, dok su karte za koncert Marka Šelića Marčela 300 RSD. Karte možete kupiti u Mokrin House-u ili online: https://www.eventbrite.com/e/rurban-day-u-morkin-house-u-promocija-koncert-i-predstava-tickets-48835589563?aff=erellivmlt

Promocija knjige otvorena je i besplatna za sve, potrebno je samo da rezervišete svoje mesto na Facebook stranici Mokrni House-a.

Vidimo se 22. avgusta na mestu gde ruralni ambijent postaje dom progresivnim i urbanim stvaraocima! Na mestu gde iz urbane faze, smelo prelazimo u rurbanu!

Izvor: Reflektor teatarPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste