"Rasprodaja" u Teatru 78

Tijana Gnjidić
13. Oct 2017.

Povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, 18. oktobra u 20 časova u Tetru 78 u Resavskoj ulici u Beogradu, odigraće se predstava Rasprodaja - moje telo, moja imovina. Predstavu izvodi Amatersko pozorište "Branislav Nušić" iz Šida, a režiju potpisuje Cvetin Aničić. Ovo je jedna u nizu od predstava nastala u saradnji ovog pozorišta sa Crvenim krstom, koja se bavi društvenom problematikom.

Predstava je poput kataloga uz pomoć kojeg se mladi upoznaju sa problemom trgovine ljudima u Srbiji. Kroz predstavu, predočene su opasnosti sa kojim bi mogli da se susretnu. Iz najboljih želja i nezadovoljenih potreba mladi su često žrtve trgovine ljudima. U želji da postignu nešto više, ne sagledaju dobro situaciju i javljaju se na neproverene ponude za posao u inostranim zemljama, što ih dovodi u poziciju žrtava.

rasprodaja

Predstava postoji još od 2013. godine i odnela je nagrade na mnogobrojnim festivalima u zemlji i inostranstvu, a Beogradska publika će imati priliku da je pogleda besplatno.

Autor: Tijana GnjidićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste