Slovačko pozorište za igru u oktobru gostuje u SNP-u


Slovačko pozorište za igru iz Bratislave gostovaće u subotu 14. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Pera Dobrinović“, s početkom u 19:30 časova, sa predstavom "Karmen", na muziku R. Ščedrina Karmen svita i Ž. Bizea.

karmen-bratislava

Autor, reditelj i koregraf ove poznata ljubavna priča između Karmen i Don Hosea je Jan Djurovčik. Predstava je rađena na muziku R. Ščedrina Karmen svita i Ž. Bizea, u izvođenju plesne grupe Slovačkog pozorišta za igru.

Predstava izražava spoj dve filozofije, dva sveta: liberalnog i konzervativnog.

"Karmen" je, od premijere 2010, gostovala u Londonu, Kvebeku, Rimu, Pekingu, a sada, u okviru razmene gostovanja, prvi put i u Novom Sadu. Kako su evropski mediji istakli, reč je o predstavi sa nekonvencionalnom koreografijom i koja oduzima dah.

Predstava traje 60 minuta. Ulaznice su u prodaji na Biletarnici SNP-a, a može se ostvariti i popust od 20% za organizovane posete, studente, đake, penzionere.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste