Slovensko narodno gledališče večeras u Narodnom pozorištu


Večeras u Narodnom pozorištu u Beogradu gostuje Slovensko narodno gledališče sa predstavom "Saloma" u režiji Eudarda Milera, prema tekstu Oskara Vajlda.

"Već 4 godine sarađujemo sa Narodnim pozorištem i velika nam je čast što smo to počeli i nastavljamo. U planu imamo svašta, razmatramo zajednički rad, razmenu glumaca, reditelja, veće preplitanje u aktivnostima. Mislim da će oba grada i naroda imati puno od takve saradnje", rekao je upravnik Slovenskog Narodnog gledališta, glumac Igor Samobor. 

O Salomi o kaže da mada nije očigledno, ovo jeste predstava o ljubavi, te se uklapa u temu koju je slovenski teatar izabrao za tekuću sezonu. 

"U suštini dramskog teksta "Salome" to je najveća moguća ljubavna priča. Nadam se da će publika večeras uživati u našem radu. Premijera je bila u septembru, tako da smo vrlo brzo došli u Beograd sa predstavom i ovo nam je prvo veliko gostovanje. Kod nas publika ima strašan (odličan) odnos sa predstavom, održivi su burni i divni."

Predstava je zakazana za 19:30h na Velikoj sceni nacionalnih teatra.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste