Šta nas to očekuje u 46. sezoni Novosadskog pozorišta?


Novu, 46.  po redu sezonu Novosadskog pozorišta, pod sloganom Ožiljci, otvoriće predstava „ :) “, koja preispituje ulogu Tezeja u poznatom mitu, a čiju režiju potpisuju Robert Lenard, Margareta Tabroši i Đerđ Hernjak. Predstava će biti izvedena 19.septembra.

Prema rečima rukovodioca ove ustanove, ovogodišnja sezona će, osim domaćeg repertoara i premijera imati i koprodukcije od lokalnog, regionalnog i međunarodnog značaja. 

Sredinom oktobra očekuje se premijera predstave „Ana Karenjina“, makedonskog reditelja Dejana Projkovskog, gde će naslovnu ulogu tumačiti Marta Bereš, što će ujedno biti prvi događaj održan u renoviranoj Velikoj sali, a nakon nje, u decembru, predstava „Kosa“, u koprodukciji sa Pozorištem mladih i režiji Petera Telihaija.  U drugom delu sezone planiran je “Black mirror“ , koprodukcioni autorski projekat Kokana Mladenovića u saradnji sa Šabačkim teatrom i Bitef teatrom iz Beograda, čija se premijera očekuje krajem aprila ili početkom maja, a koji će se baviti mračnom stranom tehnologije i šta nam to može doneti u budućnosti.

Projekti koji su ove sezone u planu, a čija realizacija još nije počela su i „Kapetan Prljavi Fred“ prema u režiji Roberta Lenarda, „Bahantkinje“ Nikite Milivojevića, „Seljačka opera“ u koprodukciji sa Nacionalnim pozorištem u Segedinu, reditelja Atile Keresteša zakazana za mart i „Mefisto“ Monike Dobrovlanske, koji se očekuje u aprilu.   

Najavljeno je, takođe , i treće izdanje festivala omladinskih teatara Synergy koje će biti održano između 18. i 28. novembra. 2019. godine.

U novu sezonu Novosadsko pozorište ulazi i sa potpuno adaptiranim i preuređenim prostorom. Tokom prethodne godine u Novosadskom pozorištu izvršeni su radovi na zgradi. Sanirana je fasada, dok je u ovogodišnjim radovima sprovedena obnova Velike sale, gledalište je podignuto na viši nivo zbog bolje preglednosti, balkon je srušen a umesto njega ostao je servisni most za tehniku. Preostaje još da se dovrši zamena podnih obloga i sedišta u Velikoj Sali, a očekuje se i rekonstrukcija krova.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste