Svetozar Rapajić dobitniк statuete Joaкim Vujić


Ovogodišnji dobitnik Statuete "Joakim Vujić" koja se dodeljuje za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji je profesor i reditelj SVETOZAR RAPAJIĆ. Odluku o dodeli jednog od najznačajnijih priznanja u oblasti pozorišne umetnosti u našoj zemlji doneo je žiri u sastavu: Anđelka Nikolić, rediteljka i predsednica žirija, Milanka Berberović, kostimografkinja i prošlogodišnji laureat, Jelena Janjatović, kostimografkinja, Nada Jurišić i Isidora Rajković, glumice i Miloš Кrstović, glumac i direktor Кnjaževsko-srpskog teatra.

Prsten sa likom „Joakima Vujića“ za izuzetan doprinos razvoju Кnjaževsko-srpskog teatra i afirmaciji njegovog ugleda u zemlji i inostranstvu dodeljuje se rediteljki Anđelki Nikolić.

Režijom predstave "Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim" na veoma originalan način vratila je na kragujevačku scenu oca srpskog teatra Joakima Vujića. "Negri" su obeležili protekli period učešćem na brojnim festivalima, nagradama i posebno višestrukim trijumfom na Susretima "Joakim Vujić".

Godišnja nagrada Teatra dodeljuje se glumcu Čedomiru Štajnu.

Prisutan na daskama Кnjaževsko-srpskog teatra više od jedne decenije, poslednjih nekoliko sezona ostvario je više zapaženih uloga u različitim žanrovima i autorsko-rediteljskim pristupima, po pravilu potvrđujući pripadnost kolektivnom duhu i iskazujući izuzetnu posvećenost i izvanredan timski rad. 

Godišnje nagrade Teatra za izuzetnu posvećenost poslu i postignute rezultate u protekloj godini dodeljuju se Miloradu Maksimoviću i Bobanu Uroševiću.

Statueta „Joakim Vujić“, Prsten sa likom „Joakima Vujića“ i godišnje nagrade Teatra biće svečano uručene 15. februara, na Sretenje Gospodnje, kada kragujevačko pozorište obeležava 186 godina od svog osnivanja. Iste večeri u 19 časova biće premijerno izvedena predstava „Generali ili srodstvo po oružju“ po tekstu Borislava Pekića u režiji Marka Misirače.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste