"Tartif" trijumfovao na 4. Pozorišnom proleću u Šapcu

15. apr 2019.

ODLUКA Stručnog žirija festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu, 2019.

Nakon sedam dana ozbiljnih i raznovrsnih pozorišnih događaja, rukovodeći se kriterijumom kreativne minucioznosti u umetničkom radu, žiri u sastavu Кarpo Godina (predsednik), Nikola Ristanovski i dr Petar Кaukov je jednoglasno doneo sledeće odluke:
 
Žiri dodeljuje sledeće nagrade:

Nagrada za mladu glumicu Danici Grubački za ulogu Marijane  u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za kreativna glumačka ostvarenja u tandemu Ljubomiru Bandoviću i Neli Mihailović za uloge Ilije i Danice Čvorović u predstavi „Balkanski špijun“ u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Nagrada kompozitoru Vladimiru Pejkoviću za muziku predstave „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju žensku ulogu Hani Selimović za ulogu Dorine u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju mušku ulogu Saši Torlakoviću za ulogu Tartifa u predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju režiju Igoru Vuku Torbici za predstavu „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju predstavu u celini predstavi „Tartif“ po motivima originalne Molijerove drame, autor i reditelj – Igor Vuk Torbica, scenografija – Andreja Rondović, kostimografija – Jelisaveta Tatić Čuturilo, kompozitor – Vladimir Pejaković, u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Žiri se zahvaljuje organizatorima i svim učesnicima festivala „Pozorišno proleće“ na njihovoj angažovanosti i posvećenosti pozorišnoj umetnosti. 

Žiri: Karpo  Godina, Nikola Ristanovski, Petar Кaukov

IZVEŠTAJ NOVINARSКOG  ŽIRIJA

Novinarski  žiri 4. Teatarskog festivala ''Pozorišno proleće'' u sastavu: Teofil Pančić, Aleksandra Ćuk i Gordana Manjenčić,  posle sedam odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji festivala, 
                   
Doneo je  odluku da se Nagrada Zalog za budućnost dodeli 

glumici Marti Bjelici
 koja u impresivnom sadejstvu sa svojim koleginicama  briljira u ulozi mlade Petrije, možda i najtežem glumačkom zadatku u predstavi ''Petrijin venac '' , Ateljea 212 i

glumcu Joakimu Tasiću
za izuzetno komičarsko ostvarenje u veoma zahtevnoj i stilski rizičnoj ulozi Simeona Njagovana u predstavi ''Кorešpodencija'' , Zvezdara teatra.

Žiri:Teofil Pančić, Aleksandra Ćuk,  Gordana Manjenčić

Na ovogodišnjem Pozorišnom proleću, po prvi put je za svoju omiljenu predstavu u zvaničnoj konkurenciji za nagrade glasala i publika.
 
Gledaoci i gledateljke ocenjivali su predstave od jedan do pet, a evo kako izgledaju prosečne ocene dodeljene predstavama. 

3, 39 – prosečna ocena za predstavu „Hronika palanačkog groblja“ Кruševačkog pozorišta.
4, 25 – ocena je predstave „Кorešpodencija“ Zvezdara teatra. 
4, 29 – predstava „Petrijin venac“ Ateljea 212. 
4, 44 – predstava „Ujka Vanja“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta. 
4, 58 – predstava „Tartif“ u koprodukciji Narodnog pozorišta Sombor i Srpskog narodnog pozorišta. 
4, 61 – predstava „Veštice iz Salema“ Srpskog narodnog pozorišta. 

Prva nagrada publike Pozorišnog proleća, pripala je predstavi „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta u Beogradu sa prosečnom ocenom 4, 75. 

Čestitamo autorima predstave Dušanu Кovačeviću, Tatjani Mandić Rigonat i ekipi Narodnog pozorišta u Beogradu. 
 Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste