Teatar „Vuk” počinje novu sezonu premijerom predstave „Tica”

Teatar Vuk
06. okt 2020.

Teatar „Vuk” započinje novu sezonu posle šestomesečne pauze, premijerom predstave „Tica”, koju je režirao Miško Milojević. Premijera će se održati u sredu 7. oktobra 2020. godine.

Dramski tekst je napisala Naomi Volas, prema romanu „Birdy” Vilijema Vortona, a prevela je Branislava Jurašin. Ovo je priča o dvojici dobrih prijatelja, od kojih je jedan opsednut pticama i težnjom da sam poleti, dok je drugi mnogo racionalniji i okrenut uobičajenim željama mladog čoveka. Oni su iznenada i nevoljno bačeni u vrtlog velike ratne klanice i kreću se od bezbrižne mladosti do surove stvarnosti opterećene postratnim traumama.

„Tica” je priča o snazi iskrenog i dubokog prijateljstva i o zastrašujućim efektima koje rat ostavlja na psihu čoveka. Pre svega, osnovna misao ovog komada je definisana stalnom i snažnom ljudskom potrebom da se prevaziđu sve moguće i nemoguće granice, kako bi se dosegla krajnja sloboda i nesputanost pojedinca.

Ova predstava o prijateljstvu i slobodi otkriva jednu generaciju mladih ali izuzetno talentovanih i maštovitih glumaca, koji će tek u vremenu koje dolazi osvajati punim zamahom naše pozorišne scene: Vukašin Jovanović, Stojša Oljačić, Nemanja  Stamatović, Aleksandar Кecman, Željko Maksimović i Dragan Sekulić.

Autor scenografije je Milan Miladinović, autor kostima Mina Miladinović, a muziku za predstavu komponovao je Božidar Obradinović.

Za sve premijere u ovoj pozorišnoj sezoni, kao i za sve predstave sa mesečnog repertoara Teatar Vuk će obezbediti određeni broj besplatnih ulaznica zdravstvenim radnicima, koji su veoma profesionalno, predano, svakodnevno i nesebično pomagali drugima.  Ovo je samo mali deo naše zahvalnosti za sve što su uradili i što i dalje rade za nas u borbi sa korona virusom. Zahvalni smo im jer smo svesni njihovog napora, njihovog  požrtvovanja i hrabrosti kojom su sačuvali živote generacijama koje dolaze. 


 Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste