Transilvanija u Knjaževcu!

Dušan Milijić
20. Feb 2018.

Za 23. februar 2018. (od 20 časova) Dom kulture u Knjaževcu najavio je gostovanje predstave Transilvanija u izvođenju ansambla Beogradskog dramskog pozorišta, a u režiji Milana Karadžića.

Nakon gotovo dva meseca, koliko je prošlo od poslednje gostujuće predstave, Knjaževčani će ponovo imati priliku da uživaju u magiji teatra, ovaj put gledajući debitantski komad Dragana Nikolića, za koga se s pravom govori da je krenuo stazama Dušana Kovačevića (čiju smo komediju Kumovi takođe imali prilike da nedavno gledamo u Knjaževcu).

Knjaževačku publiku će bez sumnje privući i zvučna imena Nataše Ninković, Vojina Ćetkovića, Vuka Kostića, Nikole Rakočevića, ali i veoma zanimljiva tematika, jer ako znamo da nas čeka spoj crne hronike i vlaških etno-mitova, ako znamo da će tu biti i surove realnosti i folklorne fantastike, i predrasuda i sujeverja, i mrtvih i vampira – onda nije ni čudo što za Transilvaniju vlada ogromno interesovanje i što se već traži karta više!

Zbog toga s nestrpljenjem iščekujemo petak 23. februar, kada će nas ova crna komedija sigurno nasmejati, ali i naterati da se zamislimo nad metaforom ukletog i prokletog društva u kome se ne vampiri, nego stvarni ljudi hrane krvlju živih radi golog opstanka.

Autor: Dušan MilijićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste