U nedelju obucite "Pidžamu za šestoro"


Pozorišni komad Marka Kamoletija „Pidžama za šestoro” okarakterisan je kao bulevarska farsa, odnosno komedija situacije, bez velikih umetničkih pretenzija, ali sa sjajnim komediografskim zapletom i likovima.Ovaj tekst bio je  ogromna inspiracija za nekadašnje polaznike dramske škole Neše Nenadovića. Najlepša cinjenica je da je ovu predstavu samostalno stvorilo šest mladih ljudi,koji su zaljubljenici u pozorište i uzivaju u svakom trenutku provedenom na sceni.

U radnju nas uvode dva lika – Žaklin i Bernar. Dok se Žaklin sprema za odlazak na vikend kod majke, Bernar, njen suprug, krišom organizuje proslavu rođendana svoje ljubavnice za isti taj vikend. Da bi imao alibi, Bernar poziva i svog prijatelja Roberta, koji je u isto vreme i ljubavnik njegove žene. Kada Žaklin sazna da i on dolazi, otkazuje posetu majci.
Bernar na sve načine pokušava da je ubedi da ipak ode kod majke, ali ne uspeva. Da ne bi otkazao proslavu rođendana svojoj ljubavnici, on smišlja novi plan, u kom Suzan, njegova ljubavnica, sada igra Robertovu ljubavnicu. Uz sve to, poziva i kuvaricu, koja unosi nove komplikacije i pokušava da razume čitavu situaciju, što radnju čini dodatno zanimljivijom. Taman kad pomislite da ste shvatili ko je kome partner i ljubavnik, pojavi se novi lik sa novom pričom koja do kraja zakomplikuje situaciju.

Emocije koje prenose na publiku prisutne su i posle predstave. To se najbolje videlo na amaterskom pozorišnom festivalu u Obrenovcu, gde je ocena publike bila 4.75 i gde su osvojili drugo mesto za predstavu u celini.

Ako želite da nedeljno veče provedete u pozorištu i  iskreno se nasmejete, ova predstava je pravo rešenje. Nemojmo se voditi onom „Mladi su nezainteresovani za pozorište”, jer ovi mladi ljudi upravo demantuju to. U nedelju, 28. januara, u Teatru 5 u 20h poklonite im svoje vreme i nagradite ih gromoglasnim aplauzom.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste