U tišini pozornice


Dana 28. oktobra 2019. godine s početkom u 19 časova, u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada odigraće se predstava „U tišini pozornice“ rađena u koprodukciji Saveza dramskih umetnika Vojvodine i Kulturnog centra Novog Sada, a nastala iz saradnje i istraživačkog rada dvoje glumaca, Marijane Prpe Fink i Miljana Vojnovića, kojima će se na sceni pridružiti i Ljubomir Nikolić, zaslužan za muzički deo.

u-tisini-pozornice

Izvođači u scenskom prostoru koriste video zapise iz jednog perioda INFANT festivala, kao i segmente iz njihovog ličnog opusa na novosadskoj sceni, i, kreirajući priču kroz scenski jezik savremenog pozorišnog prosedea u nizu asocijativnih prizora, pozivaju gledaoca na neobično putovanje po vibracijama tišine pozornice.

Ova pozorišna predstava kroz fenomen pamćenja i podsećanja predstavlja gledaocu principe pozorišne antropologije. Audio-vizuelnim i dramskim sredstvima pamćenje i podsećanje kao fenomen svesnog i nesvesnog u ponašanju ljudskog bića prevode se u predstavi na scenski jezik igre ličnog i kolektivnog, prateći put: SVEDOČANSTVO – POLAZIŠTE - GLUMAČKE TEHNIKE - TELO KAO ZNAK – BELEŽENJE NEVIDLJIVOG.

Izvođači:

MARIJANA PRPA FINK, MILJAN VOJNOVIĆ, LJUBOMIR NIKOLIĆ

Autori teksta, scenografska rešenja i kreiranje video materijala:

MILJAN VOJNOVIĆ I MARIJANA PRPA FINK

Autor muzike i dizajn zvuka: LJUBOMIR NIKOLIĆPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste