Volkov teatar treći put u BDP-u


Saradnja Beogradskog dramskog pozorišta sa Volkov teatrom - Ruskim državnim akademskim dramskim pozorištem iz Jaroslavlja nastavlja se i ovog proleća – gosti iz Rusije izvešće 9. i 10. maja dve predstave na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

volkov-teatar

Umetnička saradnja ove dve kuće uspostavljena je maja 2015. i ovo je njihovo treće gostovanje u Beogradu, a zimus je potpisan i novi protokol o saradnji, koji će biti realizovan do kraja 2018. godine.

Najpre će 9. maja ruski ansambl izvesti koreografski spektakl “Tango etida” posvećen magiji čuvenog argentinskog plesa. Elegancija erotične igre pokazana je kroz niz virtuoznih plesnih tačaka, koje su scenski postavile rediteljka Galina Ždanova i koreograf Irina Lahovskaja, a izvode Irina Lahovskaja, Natalija Macjuk, Irina Naumkina, Evgenija Rodina, Ana Tkačova, Elena Ševčuk, Anton Lužnjak, Vitalij Daušev, Mihail Emeljanov, Sergej Karpov, Jurij Kruglov, Maksim Podzin, Ruslan Haljuzov, Aljona Tertova, Marina Nikiforova, Aleksandar Sokolov, Andrej Savčuk, Darja Taran, Anuar Sultanov, Viktorija Mirošnikova.

“Dva sirota Rumuna, što loše pričaju poljski” naziv je oštre, gorke komedije mlade poljske spisateljice Dorote Maslovske, koju će u režiji Evgenija Marčelija, Volkov teatar izvesti 10. maja. “Poljsko literarno čudo”, kako je zovu, Maslovska napisala je ovaj komad 2007. godine, i sa velikim uspehom je igran u Londonu, Čikagu, Njujorku. To je otkačena crnohumorna priča o “stoperima iz pakla”, dvoje mladih uspešnih i dobrostojećih ljudi, koji prerušeni i lažno se predstavljajući, stopom pokušavaju da stignu do Varšave, u begu od sopstvene svakodnevice. Mnogo alkohola, droge i neumerenosti prouzrokovaće neobične, povremeno brutalne situacije i kalambure tokom njihovog putešestvija. Igraju: Valerij Kirilov, Anastasija Svetlova, Vitalij Daušev, Tatjana Maljkova, Irina Sidorova, Ljubov Vetoškina, Julija Znakomceva, Nikolaj Šrajber, Vladimir Majzinger i Kiril Iskratov.

Izvor: bdp.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste