„Zašto je poludeo gospodin R?“ premijerno u JDP-u


zasto-je-poludeo-gosn-r1Kraj sezone Jugoslovensko dramsko pozorište obeležilo je premijerom predstave „Zašto je poludeo gospodin R?“, u režiji Bobe Jelčića, a po motivima istoimenog filma Rajnera Fasbindera. Glumačku postavu čine: Boris Isaković, Nataša Tapušković, Dubravka Kovjanić, Milan Marić, Bojan Dimitrijević, Branko Cvejić, Vesna Čipčić, Feđa Stojanović, Jelena Stupljanin i Pavle Korać.

Dinamika predstave neverovatno osciluje, od trenutka da glumci na sceni skoro 5 minuta sede bez ikakvog pokreta ili reči, do trenutka da ne znate ko je sa bine otišao, ko na nju došao. Poruka koja je time poslata bila je sasvim jasna. Tempo života prosečne porodice počinje da osciluje, menja svoj smer i dinamiku tolikom brzinom da i sami akteri gube nit.

zasto-je-poludeo-gosn-r2Poslovni problemi gospodina R, prenose se na ženu, dok zajedno zapostavljaju dete koje svakodnevno vapi za pažnjom. Na televiziji govori najvećih političkih zvaničnika upućuju na sve bolji život ljudi u zemlji, na stalan rast BDP-a i ekonomsko blaženstvo, a pred našim očima jedna porodica se bori za sopstvenu egzistenciju. Doduše, sa verom u bolje sutra.

Sam reditelj istakao je da je „ovim komadom želeo da dođe do baza koje se tiču odnosa pojedinca i društva i to kroz etičke norme intimnog sveta jednog čoveka – gospodina R“.

Foto: Maja Medić (jdp.rs)Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste