Zaustavljeno "Pozorišno leto na Tašmajdanu"


29. jun 2020.

Usled novonastale situacije, promene epidemiološke slike virusa Covid-19 i najnovijih odluka medicinskog kriznog štaba Republike Srbije kojim se ograničava okupljanje na zatvorenom i otvorenom prostoru do 200 osoba, Grad Beograd je doneo odluku da od 29. juna zaustavi pozorišni program Beogradske letnje scene na Tašmajdanu.

Ova manifestacija je osmišljena upravo da bi se prevazišao problem prekida rada pozorišta usled pandemije virusa Covid-19 i uvođenja vanrednog stanja sa dobrom željom da se nastavi pozorišni život u našem gradu.

Ovaj jedinstveni poduhvat, koji je na jednom mestu okupio sva beogradska, mnoga srpska pozorišta, privatne i nezavisne produkcije, sa idejom da publici i svim gostima Beograda krajem juna i tokom jula omogući gledanje preko 40 pozorišnih predstava, pokazao je da su umetnici i publika sa velikom radošću iščekivali ponovni susret uživo i nove pozorišne doživljaje.

Grad Beograd se zahvaljuje svim pozorištima, umetnicima, učesnicima i publici Beogradske letnje scene o čijem eventualnom nastavku će se odlučivati kada se za to steknu uslovi.

U međuvremenu za sve kupljene ulaznice može da se izvrši povrat novca na blagajnama matičnih pozorišta.

Izvor: narodnopozoriste.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste