"Zrenjanin" pobednik Festivala pobednika festivala


Izvođenjem predstave „Zrenjanin“ pozorišta „Toša Jovanović“, kao i kabarea u čast pobednika pod nazivom „Da, to su bili dani“ zatvorene su XI pozorišne svečanosti „Festival pobednika festivala“ u Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica.

Prema oceni stručnog žirija za pobednika festivala proglašena je predstava „Zrenjanin“ pozorišta „Toša Jovanović“. Nagradu pobedniku uručio je predsednik Gradske opštine Rakovica Vladan Kocić.

Od strane publike za najbolju predstavu proglašen je komad „Čorba od kanarinca“. Za najbolju glumicu pozorišnih svečanosti proglašena je Tanja Bošković za ulogu Marije Karić u predstavi „Suze su ok“, dok je za najboljeg glumca i po oceni stručnog žirija i po oceni žirija publike, proglašen Ljubomir Bandović za ulogu Mede u predstavi „Čorba od kanarinca“.

Ovogodišnji „Festival pobednika festivala“ ponovo je okupio najbolje predstave odigrane u tekućoj godini. U Centru za kulturu i obrazovanje Rakovica publika je imala priliku da uživa u predstavama „Čorba od kanarinca“, „Mala mađarska pornografija“, „Anika i njena vremena“, „Suze su ok“, „Kainov ožiljak“ i „Zrenjanin“.

U sklopu pozorišnih svečanosti izveden je i performans „Maks Metalik“, održana je izložba posvećena nedavno preminulom velikanu srpskog glumišta Predragu Ejdusu. Dok je poslednje večeri u čast pobednika nastupao kabare „Da, to su bili dani“.

 

Izvor: Centar za kulturu i obrazovanje RakovicaPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste