Vesti iz sveta pozorišta


vest thumb

Reflektor | 13. Jun 2024.

Kupovinom godišnje karte Reflektor teatra dobijate deset ulaznica.
vest thumb

10. Jun 2024.

Poslednji, ali ne i najmanje bitan, dan pozorišnog maratona okarakterisao je diverzitet programa, počev od dječije predstave u jutarnjim časovima preko dvije društveno-angažovane i poslednje u ponoć koja je publici pružila malo relaksacije i razbibrige.
vest thumb

08. Jun 2024.

Nismo ni primetili, a došao je na red i treći dan somborskog pozorišnog Maratona koji su obeležile predstave iz tri države.
vest thumb

07. Jun 2024.

Drugo veče 32. izdanja Pozorišnog maratona u Somboru nastavilo se istim uzbudljivim tempom u atmosferi gradske vreve.
vest thumb

07. Jun 2024.

Prvi dan 32. Pozorišnog maratona u Somboru
vest thumb

03. Jun 2024.

Pretposlednje večeri Sterijinog pozorja, dan pred svečanu dodelu nagrada, imali smo prilike da pogledamo predstavu „Ljubičasto”, u režiji Selme Spahić, Kamernog teatra 55 Sarajevo
vest thumb

03. Jun 2024.

Ovogodišnje, 69. Sterijino pozorje, održano je od 26. maja do 3. juna. U tom periodu pogledali smo 11 predstava iz Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Srbije,
vest thumb

02. Jun 2024.

Prvog junskog, a sedmog dana „Sterijinog pozorja” gledali smo predstave „Katalin Ladik doživljava nervni slom, daje otkaz na mesto službenice u banci i postaje konceptualna umetnica”, autora i reditelja Zlatka Pakovića, Pozorišta „Deže Kostolanji / Kosztolányi Dezső” i „Očevi i oci”, po romanu Slobodana Selenića, u režiji Veljka Mićunovića, Narodnog pozorišta Beograd.


vest thumb

01. Jun 2024.

Šeste večeri festivala nazvanog po čuvenom komediografu Jovanu Steriji Popoviću pogledali smo reprizu predstave „Kišni dani u Gurliču“, Milana Ramšaka Markovića, u režiji Sebastijana Horvata, Prešernovo gledališče Kranj i Mestno Gledališče Ptuj; i „Režim iscjeljenja“, po tekstu Tanje Šljivar, a u režiji Bojana Đorđeva, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu.
vest thumb

31. May 2024.

Sinoć je zaplovio „Brod za lutke” iz pera Milene Marković, a pod rediteljskim kormilom Kokana Mladenovića, Narodnog pozorišta Bitolj, na petoj večeri Sterijinog pozorja.