Četvrti A.N.F.I. Teatar

05. Jul 2017 – 10. Jul 2017.
Kraljevo

A(lternativa) N(oema/Misao) F(estival) I(nicijativa) je ulični pozorišni Festival stvaralaštva mladih za mlade i biće održan po četvri put, od 05. do 10. jula u Kraljevu u organizaciji Grupa Grupa.

anfiteatar-1

I ove godine festival okuplja predstave angažovanog, omladinskog i alternativnog teatra, promovišući alternativnu misao i pozorišne jezike, energiju, formu i građu koja nalazi put do gledalaca na ulicama Kraljeva već četvrtu godinu zaredom. Ulaznice se mogu kupiti u Kafeteriji (Hajduk Veljkova 18) i bioskopu Kvart (Cara Lazara 34) po ceni od 300 dinara. Za predstavu “Euridika” ulaz je slobodan.

Repertoar

05. jul (sreda), 21.00 / Stara zgrada Radio Kraljeva (Čika Ljubina Ulica)

GLUMAC SAM GLUMAC SAM GLUMAC
(Autorski projekat Uroša Milojevića)
…Deficit novca ili deficit ideja, deficit hrabrosti ili deficit morala, uvređena umetnost ili uvređena publika, kako glumac da približi pozorište publici, a da ostane veran umetnosti. Kako da predstava uperi prste u najgoreg od nas, a da ne uvredi, kako da pozorište boli, a da ipak pruži utehu, kolike sun am šanse u ovim društveno-političkim okolnostima, ko je taj što ti daje šansu, kako se izboriti za svoje mesto, a ostati dosledan svojim principima…
(po motivima i uz konsultacije Zijaha sokolovića, postavio i izvodi Uroš Milojević)

06. jul (četvrtak), 21.00 / Stara zgrada Radio Kraljeva (Čika Ljubina Ulica)

NOĆ HELVERA
(Akademija umetnosti Novi Sad)
Po komadu „ Noć Helvera” Ingmara Vilkvista / Adaptacija i režija: Kolektivna
Pakleni komad o nekoliko noćnih sati u nacističkoj državi. U sirotinjskoj četvrti kao zasebni svet žive Karla i Helver. Događa im se istorija. Ona je humanost koja se bori za spas mentalno obolelog momka pred naletima populističke histerijei eugenike. On je žrtva svega.
Igraju: Rastko Mićić (Helver), Aleksandra Arizanović (Klara) / Dizajn zvuka: Filip Gotovac / Dizajn svetla: Zdenko Medved / Scenski dizajn: Luna Šalamon i Milana Trifunjagić

07. jul (petak), 20.00 / Obala Ibra (kod Atletskog stadiona)

EURIDIKA
Grupa Grupa Kraljevo
Prema motivima „Euridike”, ovaj spektakl na otvorenom adaptirao je i režirao Michael Devine, a vizuelno postavio Vladan Slavković .
Igraju: Aleksandra Belošević, Kristina Jevtović, Svetlana Milenković, Nevena Nerandžić, Aleksandra Arizanović, Vladimir Jovanović, Nikola Voštinić, Stefan Milikić i drugi.

08. jul (subota), 21.00 / Stara zgrada Radio Kraljeva (Čika Ljubina Ulica)

OSEĆAJ BRADE
Pozorište Promena Novi Sad
Režija: David Alić
Savremeni tekst ruske spisateljice ksenije Dragunske izveden po prvi put u Srbiji. Priča o esenciji dobra i zla, životinjskog i duhovnog, poročnog i moralnog. Postavlja publici pitanje da li je revolucija jedino rešenje ili ona doista jede svoju decu i ne dajemo nijedan drugi odgovor od: „Ne treba se plašiti svojih čudovišta. Treba ih štititi i čuvati.”. Predstava o životu i ljudima (kao svojevrstan miks Šekspirovog i Čehovljevog polja pisanja) ako ništa drugo, daje osećaj slobode kako onima koji je igraju, tako i publici koja je gleda, a autori na to dodaju – da je upravo ta sloboda nešto najbolje I najopasnije po sve nas.

09. jul (nedelja), 20.00 / Sala Kraljevačkog pozorišta

TERORIZAM
Artfrakcija / Kc Inđija / Pozorište mladih Novi Sad
Režija: Momčilo Miljković
U pitanju je crno-humoristička komedija. Snažan, savremeni, ruski komad o terorizmu u našoj svakodnevnici, sastoji se od šest scena koje su povezane i koje nam na suptilan način pokazuju kako svako od nas može biti odgovoran za nesreće koje nas okružuju.
Igraju: Aleksandar Milković, Jelena Đulvezan, Alisa Lacko, Stefan Juanin, Ivan Đurić, Miloš Vojnović i Danilo Milovanović.

10. jul (ponedeljak), 21.00 / Stara zgrada Radio Kraljeva (Čika Ljubina Ulica)

PRAĆKA
Public P Bačka Palanka
Režija: Sonja Petrović
Čuveni ruski pisac i reditelj, Nikolaj Koljada napisao je ovu priču o mržnji koju širimo jer smo potisnuli ljubav, a ta mržnja često je prihvatljivija od ljubavi. Čudno, vrlo čudno…Šta biste uradili kada biste na ulici sreli vašu srodnu dušu i shvatili da ona ne izgleda onako kako bi trebalo? A kako bi trebalo? Jer ipak: „Nekom je život đevrek, a nekom rupa u đevreku.”
Igraju: Ivan Marković, Nikola Knežević i Bojana Milanović.

 

Autor: Milica Živković
Foto: Facebook stranica Anfiteatra