IV festival amaterskih pozorišta Zlatna kulisa

15. mar 2018. - 18. mar 2018.
Kragujevac

U periodu od 15. do 18. marta održaće se četvrti festival amaterskih pozorišta Zlatna kulisa u organizaciji Studentskog kulturnog centra Kragujevac.

Selekcija učesnika na festivalu izvršena je od strane Dragana Jakovljevića, pozorišnog reditelja, zajedno sa Umetničnkim savetom. Pozorišna ostvarenja su birana tako da uverljivo predstave stvarnost, život i paletu različitih ljudskih sudbina u duhu današnjeg vremena. 

Tokom festivalskih dana predstaviće se: Pozorište kulturnog centra Radoje Domanović iz Rače, Omladinsko pozorište Vožd iz Mišara, beogradsko Akademsko pozorište Branko Krsmanović, Teatar 011, takođe iz Beograda , niško Akademsko pozorište SKC, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta iz Bečeja i Dramski studio Daske iz Laktaša. 

Kao i prethodnih godina, nagrađene predstave će biti odabrane od strane dva žirija, stručnog i žirija sastavljenog od članova ansambla koji se takmiče na festivalu, koji pritom nemaju mogućnost za davanje glasa svojoj matičnoj predstavi. Ove godine stručni žiri sačinjavaju: Dubravka Brkić, glumica Pozorišta za decu, Kragujevac i glumci Andrija Kuzmanović i Miroslav Petrović.

U čast nagrađenih, biće izvedena amaterska predstava Zrenjaninke Romane Caran, „Volim te kao konja”. Romana je javnosti poznatija kao mačevalka, pa je posebno zanimljivo videti je u drugačijoj ulozi u monomjuziklu sa elementima kabarea i pank opere.

Još jedna karakteristika festivala je da se domaćin, Akademsko pozorište SKC-a, ne takmiči. Završni rad Dramske radionice Zlatna kulisa će ipak biti predstavljen publici prilikom zatvaranja manifestacije.

Kroz raznolik program festivala biće prikazane savremene i tradicionalne pozorišne tendencije, široke mogućnosti teatra i rezultati posvećenog rada i talenta pozorišnih radnika.

Ulaz na predstave u toku trajanja manifestacije je slobodan, pa pozivamo sve ljubitelje pozorišne umetnosti da, ukoliko se u periodu od 15. do 18. marta nađu u Kragujevcu, iskoriste ovu povoljnost i upotpune festivalska izvođenja svojim prisustvom.

REPERTOAR

Četvrtak, 15. mart
18h PRELJUBNICI, Pozorište kulturnog centra Radoje Domanović, Rača
21h ANTIGONA,Omladinsko pozorište Vožd, Mišar

Petak, 16. mart
18h HIMMELWEG, Akademsko pozorište Branko Krsamnović, Beograd
21h HADERSFILD, Akademsko pozorište SKC Niš

Subota, 17. mart
18h KRALJ IBI, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta, Bečej
21h PUT OKO SVETA, Dramski studio Daske, Laktaši

Nedelja, 18. mart
18h DRAGI TATA, Teatar 011, Beograd
21h VOLIM TE KAO KONJA, amaterska predstava Romane Carane, Beograd (u čast nagrađenih)

Predstavljanje završnog rada Dramske radionice Zlatne kulise