Audicija - Junski rok 3

Drama
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Audicija - Junski rok 3

Pisac: Aleksandar Galin,

Igraju:

U predstavi igraju studenti glume u klasi vanrednog profesora dr um. Srđana J. Karanovića:

Varvara Volkova – Sanja Marković
Liza Volkova- Marina Ćosić
Nina Karnauhova – Biljana Todorović
Tamara Guz – Mitra Mladenović
Olga Puhova – Isidora Građanin
Albert – Filip Hajduković/ Milan Zarić
Tecudzin Aoki – Milan Zarić/Filip Hajduković
Boris Karnauhov – Danilo Lončarević
Vasilij Guz – Đorđe Kreća
Viktor Puhov – Vladimir KovačevićPredstava u okviru "Junskog roka 3" festivala završnih radova studenata Fakultet dramskih umetnosti, Beograd.

Predstava „Audicija“ po tekstu ruskog pisca Aleksandra Galina premijerno je izvedena u maju 2016. godine na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu kao godišnji ispit studenata druge godine glume. Nakon toga, izvedena je i na festivalu Sterijino pozorje mladih 2016. godine a zatim je u sezoni 2016/17. izvođena u Pozorištu Dadov.

Sam komad govori o stanju duha ljudi u Rusiji u doba tranzicije nakon raspada SSSR-a ali se istovremeno u njemu, kao u ogledalu, mogu prepoznati i  pripadnici ostalih društava koja su doživela „tektonske poremećaje“ nakon „pada berlinskog zida“. To su društva, poput našeg, u kojima su porušeni svi sistemi( naročito vrednosni) a nisu uspostavljeni novi i bolji kakvi su obećavani i najavljivani. Umesto toga, dobili su realnost u kojoj se suočavajusa stalnim promenama„pravila igre“ i neprestanom trgovinom  u  društvu u kome je  sve „na prodaju“.

Tako su se i junakinje ovog komada, pripadnice najrazličitijih slojeva društva, prijavile na jedan neobičan konkurs u nadi da će se na taj način dokopati „boljeg života“.