Car žabac

Pozorište lutaka Niš | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Car žabac

Pisac: Jakob i Vilhem Grim, Režija: Darin Petkov

Igraju:

Tatjana Milenković - Veštica Blatuša, sluga
Stanislava Joković - Princeza
Dragan Tričković - Car
Davorin Dinić - Car Žabac

Dramatizacija: Veselin Bojdev, Asistent režije: Dragan Tričković, Scenografija, kostimi i lutke: Dijana Uzunova, Izrada lutaka: Nikolaj Demerov, Muzika: Borivoje Mladenović, Tekst songova: Slavčo Malenov, Prevod: Momir Todorov, Lektor: Aleksandra LončarUzrast: 5+

Od klasičnog početka “Bio jednom jedan car i imao tri kćeri...“ nastala je poučna priča o dobrim delima, datim obećanjima i ispunjenju istih. Najmlađa careva ćerka, često je odlazila u šumu, do dubokog izvora. 

Jednom se u igri, zlatna lopta, njena najdraža igračka, otkotrljala u vodu. Začula je glas debele i ružne žabe koja je obećala da će joj pomoći ukoliko postanu prijatelji. Princeza je obećanje dala iako je mislila da žaba ne može biti njen drug. Ali od svog oca je čula da se obećanja moraju ispuniti i da onoga ko ti pomogne u nevolji ne smeš prezirati. Princeza nije imala kud. Žaba je sa njom sedela za stolom, sedela joj u krilu, jela iz istog tanjira. Kada je poželela da legne i u princezinu postelju, ona se naljutila i bacila je o zid. U tom trenutku, žaba se pretvorila u prelepog carevića.

On je ispričao kako ga je začarala opaka veštica i kako ga je samo princeza mogla osloboditi. Verni carevićev sluga je sutradan došao zlatnim kočijama po svog gospodara i princezu i svi su srećni krenuli u carevićevu domovinu.