Dečije povrede

Drama Komedija
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
8.5

Broj ocena: 2;

Dečije povrede

Pisac: Džozef Radživ, Režija: Ivan Vuković

Igraju:

Kajlin - Sloboda Mićalović
Dag - Vuk Kostić 

Kostimografkinja: Dragica Laušević, Scenografkinja: Ema Stojković Jerinić, Kompozitori: MuNic i Stevan Radulović"Dečije povrede" su crna komedija i melodrama, koju je Džozef Radživ napisao 2011. godine.    

Džozef Radživ je jedan od najoriginalnijih mladih američkih pisaca i već je doživeo da bude finalista za Pulicerovu nagradu 2010. godine sa svojom dramom "Bengalski tigar u bagdadskom zoološkom vrtu", kao i da osvoji nagradu Obi 2018. godine za svoju dramu "Opiši noć".

"Dečije povrede" nisu klasična ljubavna priča. Već od prve scene, u školskoj ambulanti, pratimo devojčicu Kajlin, sa teškim bolom u stomaku i mračnim oblakom iznad njene glave, i Daga, dečkića koji se upravo sjurio sa krova škole biciklom - jasno nam je da naši junaci nisu tipična deca. Od njihove osme, do trideset osme godine, gledamo njihove susrete po raznim mestima za lečenje, uvek sa novim ožiljcima, i na telu i na duši. Kako da voliš nekoga, ako ne umeš da voliš sebe... Uz puno humora i tuge, jer maske uvek idu zajedno, pred nama se odvija priča o dvoje ljudi koji ne umeju ovaj svet. Ali, ko pa divan, ume.