Dragi tata

Teatar 011 | Drama
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
10.0

Broj ocena: 2;

Dragi tata

Premijera: 10. May 2017.
Pisac: Minja Bogavac, Režija: Nataša Radonjić

Igraju:

Mali (Milica) - Jovana Petrović
Bane - Novak Puletić
Filip - Vladimir Jorgić 
Marina - Jelena Mihajlović 
Crni - Ilija Blagojević
Aja - Jana Ctojčić
Ivan - Aleksa Đorđević
Socijalna radnica/senka - Anđela Stanković
Poštar - Đorđe Nakić

Dizajner svetla: Mateja Bugarin, Dizajner zvuka: Zorana Pejić, Video produkcija: Marijana Đurić, Koreograf: Anđela Stanković, Kostimograf: Ilija Blagojević, Scenografija: Zoran Rakić, Izbor muzike: Nataša Radonjić"Dragi tata" je komad o propadanju srednje klase. O urušavanju svih vrednosnih sistema u Srbiji, tokom devedesetih i posle. To je komad o društvu, o odustvu autoriteta, o razaranju porodice, o nemogućnosti da se mesto zvano dom sačuva od ulice.
To je komad u kom ulica ulazi u kuću, prelazi preko nje, asfaltira je i glača. To je komad o društvu. Ipak, u centru tog komada nalazi se jedna devojčica u potrazi za identitetom.
Zato je "Dragi tata", pre svega, komad o odrastanju. Komad o mladima i za mlade, realan, istinit, ličan, napisan na osnovu nekoliko istinitih priča.Ako u "Dragom tati" ima brutalnih elemenata, oni tu nisu da bi se postigao nekakav efekat kod publike. Oni su tu jer postoje u društvu, jer je društvo brutalno i jer nas je ono naučilo da svoju nežnost sakrivamo, kao da je slabost, a ne snaga.
Zlo postoji i ono je svuda oko nas, na ulici, parku, haustoru...Na nama je da učinimo sve da, po zakonu poetske pravde, dobro pobedi."Dragi tata" je poziv dobroti. Poziv da se vrati, dok ne bude prekasno, dok nežne klinke ne odrastu u neke crne žene, dok odgovorni klinci ne završe na robiji.