Iza kulisa

Teatar 5 | Drama
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Iza kulisa

Pisac: Majkl Fren, Režija: Zoran Rakić

Igraju:

Dalas Lojd, reditelj - Đorđe Nakić
Popi, inspicijent - Katarina Stanimirović
Tim, dekorater - Sava Bojanić
Doti Otli / Klaket (u predstavi) - Aleksandra Knežević
Gari / Rodžer (u predstavi) - Uroš Kočović
Bruk / Viki (u predstavi) - Katarina Nikolić
Belinda / Flavija (u predstavi) - Nevena Georgijević
Frederik / Filip / Šeik (u predstavi) - Saša Vukić
Šelsdon / Provalnik (u predstavi) - Aleksandar Miljković

Majstor svetla: Zoran Rakić, Majstor tona: Andrija Urošević, Izbor muzike: Vuk Stojković, Scenografija: Zoran Rakić, PR menadžer: Aleksandar MiljkovićSigurno ste se pitali kako to nastaju predstave, šta se to dešava iza scene i na koji način glumci postaju likovi na sceni. Odgovor na to pitanje nam daje Majkl Frejn.

Stvaranje predstave je mukotrpan čin koji zahteva odricanje i posvećenost, to znaju svi oni koji se tim poslom bave. Majkl je na dosetljiv način predstavio pozorište i sve ono što pozorište čini. Frejn je uzeo “jednu” predstavu i predstavio kroz šta sve prolazi glumački kolektiv na svom putu stvaranja i održavanja predstave. Kao i u svakom poslu i ovde su uloge podeljene jedni su reditelj, drugi glumci, treći … Sada svi oni sa svojim viđenjem jednog dela stupaju zajedno na scenu i hvataju se u koštac u pokušaju da stvore nešto novo i do sada neviđeno. 

Po prvi put publika ima priliku da učestvuje u svakom segmentu stvaranja predstave i da zaviri “Iza Kulisa” i otkrije sve tajne jedne male pozorišne trupe. 

Aleksandar Miljković