Kafana Balkan

Komedija
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
1.0

Broj ocena: 1;

Kafana Balkan

Premijera: 27. Mar 2017.
Pisac: Branislav Janković, Režija: Irfan Mensur

Igraju:

Gazda Mita - Marko Nikolić
Konobarica Lepa - Marijana Mićić
Dragan - Saša Joksimović
Muzičar Bogdan - Miroljub Turajlija
Ružica - Dragana Mićalović
Nevena - Tea Gjorgjioska

Muzika: Nikola Burovac, Saradnici na songovima: Milna Vučić, Irfan Mensur, Luka Janković, Vuk Matić, Scenografija i kostimi: Ana Radojičić, Koordinator produkcije: Nevena Joksimović, Produkcija: DCG Productioon, Nikola Burovac"Kafana Balkan" je dom ljudi koji su izgubili nadu i zaturili sreću, pa provode dane rešavajući ukrštene reči, ogrnuti duvanskim dimom, setnom pesmom Cigana i alkoholnim isparenjima.

Bez obzira kog su pola, starosti, pošteni ili prevaranti, verni ili preljubnici, u potrazi su za ljubavlju, trpe različite gluposti i čine razne ludosti da bi je se dočepali.

U gorko-slatkim situacijama, razotkrivajući jedni druge, u stvari oslikavaju svoje težnje i zavlače ruku u kutiju izgubljenih stvari tražeći sreću. Od tugovanke nad promašenim životima, preko duhovitih dijaloga, u kafanskom loncu se kuva ljubavna priča začinjena dosetkama o ljubavi, filozofiji života i opstanka.

Na jelovniku ove kafane je kafedžijina porodična muka, samoća jedne konobarice, tragična sudbina ostavljene žene, pokajanje gastarbajtera i siva persprektiva provincijskog siročeta. U vinskoj karti su neuroze, čemer, jad i rakija. Za desert, uprkos svemu, serviraju nadu, pa vam toplo preporučujemo ovu kafanu koja će vas pesmom ugrejati....