Kako vam drago

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Kako vam drago

Premijera: 21. okt 2019.
Pisac: Vilijam Šekspir, Režija: Nikita Milivojević

Igraju:

Nebojša Vranić - ŽAK (Kruševac)
Dragoslav Savić Safa – KORIN (Niš)
Sonja Isailović, k.g. – ROZALINDA (Niš)
Zoran Karajić, k.g. – VOJVODA 2x (Kruševac)
Miloš Cvetković – ORLANDO (Niš)
Nikola Rakić – OLIVER (Kruševac)
Aleksandar Marinković – ŠARIZ (Niš)
Maja Vukojević – ODRI (Niš)
Marija Vidaković - FEBA (Kruševac)
Bojan Veljović – LUDA-KREMEN (Kruševac)
Marko Pavlovski – ADAM (Niš)
Ema Stojanović – SELIJA (Kruševac)
Stefan Mladenović - SILVIJE (Niš)

Adaptacija, scenografija: Nikita Milivojević, Prevod: Velimir Živojinović i Borivoje Nedić, Scenski pokret: Amelia Benet, Kostimograf: Marina Vukasović Medenica, Kompozitor: Ada Rovati Brejker, Željko Ljubić-Piti, Bojan Bojković, Orkestar: Nišville Youth Arkestra, Lektor: Nataša Ilić, Asistent režije: David Alić, Asistenti kostimografa: Katarina FilipovićU saradnji Narodnog pozorišta u Nišu, Kruševačkog pozorišta i Internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala nastala je predstava „Kako vam drago“, čije će premijerno izvođenje biti 2. 8. 2019. na „Nišvilu“.

Ova romantična, pastoralna komedija nastala oko 1600. god. prati sudbinu dvoje zaljubljenih mladih, koji su proterani iz svojih domova – Orlanda je oterao zli stariji brat, a Rozalindu stric, koji je prisvojio dvor njenog oca. Ne znajući jedno za drugo, sa svojim pratnjama oboje traže utočište u Ardenskoj šumi, gde se već nalazi proterani Rozalindin otac. Devojka je prerušena u mladića Ganimeda, što dovodi do novih komičnih obrta. Na kraju se sve ipak završava opštim pomirenjem i venčanjem četiri para.

Kroz priču o sukobu zavađene braće Šekspir promoviše ljudske vrednosti poput bratske ljubavi, tolerancije i zajedništva, gde svaki problem biva prevaziđen, a negativni likovi se preobraze u dobre najveličanstvenijom od svih čarolija – iskrenom ljubavlju.