Ko je rekao "mjau"?

Pozorište mladih | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Ko je rekao

Premijera: 03. Apr 2015.
Pisac: Po motivima priče Vladimira Sutejva, Režija: Bianka Benkovska

Igraju:

Sanja Tomić
Marija Todorović
Emil Kurcinak
Slaven Došlo

Prevod sa bugarskog: Emilija Mrdaković, Lektor: Saša Latinović, Scenograf, kostimograf i kreator lutaka: Adriana Dobreva, Kompozitor: Hristo Namliev, Korepetitor: dr Agota Vitkai Kučera, Kompjuterska obrada: Todor TodorovPredstava „Ko je rekao mjau?“ upoznaje decu sa osnovnim bojama i kako se mešanjem osnovnih boja stvaraju nove. Upoznaje ih i sa raznim životinjama i njihovim karakteristikama, sa glasovima kojima se oglašavaju.
„Ko je rekao mjau?“ je predstava i za decu i za njihove roditelje, jer daje nove ideje kako da se zajedno igraju, stumulišući ih da eksperimentišu bojama. Lako pevljive pesme pružaju mogućnost da ih deca već u toku same predstave zapevaju. Predstava budi i istraživački duh o upoznavanju sveta.

Porodična predstava za decu do 6 godina, njihove roditelje i učitelje.

Njeno izvođenje nikada nije identično – drugačije je jer pruža mogućnost da deca sama biraju ko će biti glavni lik i kako će se on zvati, pa čak da odrede i njegov karakter. Nakon predstave deca dobijaju i domaći zadatak, da oboje bojanku koju su dobili. Ovo je porodična predstava jer pomaže u kumunikaciji između dece i roditelja.

To je veoma zahtevan zadatak i za same glumce. Pre svega, to je susret sa najmlađima, koji su najosetljiviji deo publike. Za većinu njih će ovo možda biti i prvi dolazak u pozorište.

„Ko je rekao mjau?“ je priča o jednom šarenom gradiću i o životinjama – njegovim stanovnicima i njihovim odnosima.