Konstelacije

Atelje 212 | Drama
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
9.1

Broj ocena: 7;

Konstelacije

Premijera: 15. Apr 2016.
Pisac: Nik Pejn, Režija: Saša Milavić Dejvis

Igraju: Roland - Uroš Jakovljević
Marijana - Ana Mandić

Prevod: Maja Maletković, Scenografija: Marija Jevtić, Izbor kostima: Saša Milavić Dejvis, Kompozitor: Božidar Obradinović, Asistent reditelja: Marko Jovičić, Organizatorka: Jelena Tvrtković, Organizatorka na praksi: Kristina Krspogačin

KONSTELACIJE su premijerno izvedene 2012. u Rojal Kortu u Londonu i za kratko vreme su postigle veliki uspeh. Nik Pejn je postao najmlađi dobitnik pozorišne nagrade koju dodeljuje Ivning Standard, a komad je postavljen na Brodveju i stekao svetsku slavu. Kvantna teorija igra značajnu ulogu u ovom komadu koji je istovremeno i “momak sreće devojku” romantična komedija. Roland, pčelar, na roštilju upoznaje Marijanu, koja se bavi kvantnom kosmologijom. U jednom trenutku ona objašnjava kako se teorija relativiteta koja pokriva sunce, mesec i zvezde kosi sa kvantnom mehanikom koja se bavi molekulima, kvarkovima i atomima. I razmišlja o mogućnosti paralelne egzistencije u okviru prostora koje konflikt ove dve teorije otvara.
KONSTELACIJE su drama koja pokazuje delovanje ove teorije u praksi, kroz odnos dvoje ljudi u paralelnim univerzumima. Komad istražuje slobodnu volju i ulogu slučajnosti u našim životima.