Krojcerova sonata

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
7.0

Broj ocena: 1;

Krojcerova sonata

Premijera: 14. Jun 2015.
Pisac: Lav Tolstoj, Režija: Goran Šušljik

Igraju:

Poznjecov -  Žan Mark Bar / Goran Šušljik
Sofija / Žena - Irina Dečermić
Truhačevski - Sonja Kalajić

Muziku izvode: Irina Dečermić, klavir i Sonja Kalajić, violina

Adaptacija teksta / dramatizacija: Irina Dečermić, Scenograf: Ivana Krnjić, Kostimograf / Dizajn zvuka: Irina Dečermić, Koreograf za scene tanga: Sonja Kalajić, Dizajn svetla: Srđan Jovanović, Asistent režije: Marko JovičićMajčinska ljubav, strast, ljubomora upleteni su u dogadjaje koji vode ka zločinu, tako da dramski tekst govori o nekoliko likova i postavlja nekoliko planova. Na jednome su strast i zločin zbog ljubomore, na drugom, čiste emocije i neuzvraćena ljubav, na trećem problem žene-majke supruge, ljubavnice, na četvrtom neuzvraćenosti i nemogućnost ostvarenja zajedničke sreće i bilo kakve sreće u prostorima u kojima se živi i sa genijem kakva je bio Lav Tolstoj.

Složenost medjuljudskih i partnerskih odnosa, nemogućnost dostizanja misaone dubine genija, plač i suze majke pored bolesnog deteta, pa ostavljene žene i muža koji napušta bračnu sobu , prekinuto sladostrašće i dobijena sloboda...

Muzika  u komadu znači više od drame, ona spaja ljude i parove, nalazi puteve koje misao ne može, stvara nova druženja i prijateljstva, ubija stare ljubavi. Svaki stav svirane i izvedene Betovenove Krojcerove sonate donosi promenu u raspoloženjima i  u razvoju likova, drame,  u neočekivanim preokretima, tako da muzika predstavlja integralni deo dramatskih konflikata, kao i neočekivanih razrešenja, konačno, predstavlja jednog od aktera predstave.