Max Metalik

Pozorište lutaka Pinokio | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Max Metalik

Pisac: Bojan Barić, Režija: Bojan Barić

Igraju:

Animatori: Ljiljana Živić, Željka Mandić, Borko Sarić, Jovan Popović, Goran Popović, Lutka visine 5 m, i težine 300 kg, uz muziku uživo (duvački ansambl i dvoje perkusionista)

Kreacija i izrada lutke: Jari-Jussi Voijola, Riiko VormalaTrajanje: oko 45 min, za decu i odrasle

Izvodi se na otvorenom prostoru uz upotrebu pirotehnike.

Čovek je oduvek težio da napravi nešto veliko - grandiozno - što prevazilazi maštom i umećem sve granice koje su postojale i koje postoje. U ovoj priči grupa entuzijasta gradi veliku figuru od metala i ugradjuje joj dušu. Kada se Max rodi on je kao novorođenče, otkriva sam sebe, svoju svest i svet oko sebe. On je toliko razdragan da njegovi tvorci imaju problema da ga obuzdaju...a kada pokašaju, primećuju da je sa dušom Max dobio i osećanja koja on, kao jedna mašina, ne može da obuzda i koja izazivaju kratak spoj u njegovom sistemu. Vatra obuzima figuru i on u plamenu pada - a njegova duša odleće u visine (balon ispunjen helijumom) praćena svetlima reflektora sve dok se ne izgubi na horizontu...
Predstava je uradena u koprodukciji sa BELEF-om, otvorila je BITEF 2004, otvorila festival Budva grad teatar, Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici, Međunarodni festival lutkarskih pozorišta „Zlatni delfin“ u Varni, zatvorila Međunarodni festival lutkarskih predstava za odrasle „Pjero“ u Staroj Zagori, otvorila Međunarodni lutkarski festival u Taipeiu (Tajvan) kao i Festival u Sofiji (Bugarska), učestvovala na Međunarodnom festivalu u Banja Luci i do sada je izvedena u brojnim gradovima u Srbiji.