Mobi Dik

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Mobi Dik

Premijera: 08. Dec 2017.
Pisac: Dimitrije Kokanov, Režija: Snežana Trišić

Igraju:

Devojčica  Rejčel - JOVANA  GAVRILOVIĆ
Mama, Hobotnica - DUŠICA SINOBAD
Tata, Kapetan Ahab, Kompas - DAMJAN  KECOJEVIĆ
Peleg, Lampa - JELENA  ĆURUVIJA ĐURICA
Kvikveg, Mesec - MILOŠ ANĐELKOVIĆ
Starbak, Morski Talas - SAŠA  KUZMANOVIĆ
Ismail, Mapa - FILIP  HAJDUKOVIĆ
More, Mornari - SVI

Dramaturg: Dimitrije  Kokanov i Mila Mašović-Nikolić, Scenografija: Ljubica Milanović, Kostim: Milica Grbić-Komazec, Muzika: Srđan  Marković, Scenski pokret: Damjan Kecojević

Uzrast: 6+
Trajanje: 60'Mobi Dik je u putopisima moreplovaca ostao zabeležen kao najveći, najstrašniji i najopasniji kit svih vremena. Herman Melvil je 1851. godine napisao  roman u kome potera kapetana Ahaba i ostalih moreplovaca sa broda Pikvod za Mobi Dikom prerasta u epsku pustolovinu i kosmičku borbu. U našoj predstavi glavni lik je jedna neobična devojčica Rejčel koja se usudila da Mobi Dika sagleda kao drugačije biće. Videla je u njemu sve ono što nijedan putopis nikada nije zapisao.
Na letovanju sa roditeljima Rejčel opet nije naučila da pliva ali je slušala more, talase, vetar i šum školjki, a onda je čula i pesmu kitova koja je odvodi u opasnu avanturu i misiju. Možda je sve to ona izmislila ili sanjala ali njena snaga da prepozna i izbori se za dobro u svakom biću pokrenuće more promena u svima, pa i u njoj samoj.
U sudaru svetova, prirode i civilizacije, prošlosti i sadašnjosti još uvek su najdalja i najveća otkrića ona koja  rađaju komnikacija, razmevanje i ljubav. Izgleda da se najopsanije dubine kriju u nama i drugim ljudima pa je svima lakše da plutaju na površini. Bojimo se da zaronimo. Ovo je predstava za plivače i neplivače, za avanturiste, pustolove i strašljivce. Za sve one koji se ne boje da upoznaju svoj strah jer se možda baš u njemu skriva neka čudesna lepota. Mobi Dik je poetska avantura o pustolovinama koje menjaju svet i pojedinca.