O S(A)VESTI

Hleb Teatar | Drama
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
9.0

Broj ocena: 1;

O S(A)VESTI

Premijera: 07. Apr 2014.
Pisac: Sanja Krsmanović Tasić, Režija: Sanja Krsmanović Tasić

Igraju:

Sanja Krsmanović Tasić

Video rad/scenografija/dizajn programa: Anastasia Tasić, Muzika: Aleksandra Đokić, Kostim: Boris Čakširan, Istraživanje/saradnja na dramaturgiji: Jelena Veljković Maja Domonji, Saradnica projekta: Aleksandra Vujasinović, Izrada objekata: Stolarija Arbos – Nikola Tasić, Izrada kostima: Modni atelje MA-Marija Antanasijević “O S(A)VESTI” je predstava o Dadi Vujasinović, novinarki lista “Duga” koja je prvih godina ratova devedestih izveštavala sa ratišta, a zatim otvoreno, jasno i istinito pisala o događajima na političkoj i društvenoj sceni naše zemlje. Život je je izgubila pod nerazjašnjenim okolnostima 8. aprila 1994. Imala je trideset godina.

Dada Vujasinović je bila moja drugarica iz detinjstva. Pripadale smo istoj, kako nas je ona nazivala, “žrtvovanoj generaciji”, kojoj su ratovi devedesetih ostavili duboke ožiljke, nevidljive ili opipljive.

Neraščišćeni tragovi tog vremena guše ovo sadašnje. Nerazjašnjena smrt jedne hrabre mlade žene doprinosi opštoj paralizi i beznađu zemlje, koja tek treba da dokaže da li ima snage da se izbori sa duhovima prošlosti. Da dokaže da li ima dovoljno svesti i savesti da se razvije u državu pravde i sigurnosti u kojoj će naša deca želeti da ostanu.”

Sanja Krsmanović Tasić