Per Gint u kraljevstvu trolova

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Per Gint u kraljevstvu trolova

Premijera: 24. Feb 2023.
Pisac: Henrik Ibsen, Režija: Isidora Goncić

Igraju:

Đorđe Stojković
Katarina Dimitrijević
Ivana Adžić
Nenad Radović
Lana Adžić

Dramaturg: Đorđe Kosić, Scena, kostim i lutke: Mina Miladinović, Kompozitorka: Irena Popović, Koreografkinja: Jovana Ikonić, Asistent kompozitorke: Nikola DragovićUzrast: 3+
Trajanje: 45'

Reč rediteljke (mali trolovski rečnik)

Nije zgoreg upoznati se sa manje poznatim rečima koje su trolovima posebno drage, kako biste ih bolje razumeli u ovoj našoj predstavi, ali i ako ih nekada sretnete u stvarnom životu. Evo, dakle, malog trolovskog rečnika:

Čmrlj – izmišljena reč, ne znači ništa posebno. A može da znači i bilo šta, tako da može da se koristi mnogo ili malo, već po ukusu govornika.
Žbađ - trolovi, iako je to malo poznato, strašno vole pivo. Zato im je posebno draga ova reč, koja označava penušavu tečnost koja se formira pri dnu pivske flaše i koja nije baš lepog ukusa.
Žabokrečina - alga koja se gusto širi na ustajalim vodama. Trolovi vole žabokrečinu, pošto su i oni ustajali kao i voda na kojoj se skuplja.
Tutumak - dvoličan, podmukao, zloban čovek.
Hvatati zjale – besposličiti. Trolovi po ceo dan hvataju zjale!
Frcokla - osoba sa kovrdžavom kosom. Zašto trolovi vole ovu reč? Ko zna. Možda vole kovrdžavu kosu. Možda im reč prosto zvuči smešno.
Papadać - malecka peščana dlakava muva čiji ujed baš, baš boli. Trolovi ih čuvaju kao kućne ljubimce (uz leteće svinje).
Andrmolje – dronjci, nepotrebne stvari, drangulije.

Isidora Goncić