Pustolovine Tila vragolana

Pozorište lutaka Pinokio | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Pustolovine Tila vragolana

Premijera: 09. Mar 2020.
Pisac: Po originalnoj drami Marijane Ajzenkol, Režija: Marija Barna Lipkovski

Igraju:

Nela Nikolić, Ljiljana Živić, Lako Nikolić, Biljana Mihajlović, Borko Sarić

Dramatizacija: Vida Davidović, Dizajn lutaka i scenografije: Sandra Nikač, Kompozitor: Igor Andrić, Izrada lutaka: Darko Ivanović, Nataša Čakić-Simić, Izrada scenografije: Aleksandar Spasić, Izrada kostima: Vesna BalaćUzrast: 6+

Til Ojlenšpigel pravo iz nemačkih bajki postaje junak naše priče. To je priča o dečaku koji uspeva da od svojih nestašluka napravi pravu umetnost, i postane samozvani „doktor za glupost“. On se često pravi budalastim, ali je neretko mudriji od onih koji hoće da ga namagarče i iskoriste, a posebno od onih koji za sebe veruju da su najpametniji. Na prvi pogled Til nam izgleda kao običan nevaljalac, ali on zapravo ima svoju misiju – on svoj život posvećuje tome da prikaže ljudima iskrivljeno ogledalo njihovih loših osobina. Til je umetnik satire, koga životne nedaće ne čine ogorčenim već on svakom problemu pristupa sa entuzijazmom i životnom radošću. 

Ova priča iz starina podseća nas, kroz smeh i zabavu, da postoje neke vrednosti koje su iznad običnog ljudskog autoriteta. Životna priča Tila Ojlenšpigela „od kolevke pa do groba“ prikazana je kroz lutkarsku tehniku sa „table-top“ animacijom i dizajn inspirisan jasnim i otvorenim bojama srednjevekovnih minijatura.