Razredni neprijatelj

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Razredni neprijatelj

Premijera: 13. mar 2021.
Pisac: Najdžel Vilijams, Režija: Igor Pavlović

Igraju:

Teodora Zdravković, Vanja Bojović, Stasja Štrbački, Katarina Milić, Katarina Jakić, Gordana Adamov, Andrija Dimitrov, Boris Dimitrijević i Dimitrije Tucakov

Tehnička podrška: Ivan Dunđerski i Imre Makra Jimmy, Plakat: Goran Crnojački i Igor Pavlović, Izbor muzike i kostima: Igor PavlovićPredstava „Razredni neprijatelj“ rađena je po poznatom dramskom tekstu britanskog pisca Najdžela Vilijamsa. Ovaj komad, često izvođen u omladinskim pozorištima širom planete, govori o nasilju među maloletnicima, ali pre svega o odnosu društva prema mladima.

Glas ovih napuštenih i zapuštenih mladih ljudi, gotovo zaboravljenih od svih – pre svega od roditelja, a onda i institucija i samog sistema – može da se čuje jedino kroz sočan i eksplicitan jezik buke i besa. A iza agresije i nasilja krije se vapaj ranjenih duša, po rođenju predodređenih za nesreću, kao skriveni poziv u pomoć onih koji su prepušteni sami sebi, zaboravljeni u najgoroj učionici najgore škole – u najgorem vremenu.

Ovaj izvanredni pozorišni komad o nasilju u društvu – ali i o nasilju društva - aktuelniji je nego ikad, s obzirom na to da smo okruženi agresivnim i nasilnim ponašanjem sa svih strana: u školi, na poslu, na ulici, na stadionima, na televiziji, pa čak i u parlamentu. Osam srednjoškolaca pokazaće nam ima li izlaza iz tog začaranog kruga.