Seviljski berberin

Opera
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Seviljski berberin

Režija: Aleksandar Nikolić

Igraju:

Figaro, seviljski berberin: Stefan Pavlović
Rozina,  Bartolova štićenica: Jovana Čurović
Grof Almaviva, lokalni plemić: Dejan Ljutovac
Don Bartolo, Rosinin zaštitnik: Miloš Đuričić
Berta(Marčelina), sluškinja doktora Bartola: Ivana Živadinović
Don Bazilio, učitelj muzike: Đorđe Tomić

Libreto: Č. Sterbini po De Bomaršeovoj drami, Dramaturg: Aleksandar Nikolić, Vokalni pedagozi: Jelena Vlahović i Jasmina Trumbetaš, Producent: Nenad Milošević, Korepetitor: Nada Matijević, Asistent reditelja: Jovana IkonićDžepna opera “Seviljski berberin“ Đoakina Rosinija u produkciji “Jenejart“-a  iz Beograda  je „ MALI OPERSKI SPEKTAKL“  – na malo drugačiji način doživljena i prilagođena komična opera italijanskog kompozitora Đoakina Rosinija. To je predstava koja pripada projektu “Džepna opera“ Umetničkog udruženja „Jenejart“ iz Beograda – osmišljena u cilju decentralizacije umetnosti i približavanja onima kojima je opera do sada uglavnom  bila  nedostupna.

Radnja

Rozina, mlada devojka, zaljubljena je u grofa Almavivu, mladog i lepog, koji peva pod njenim prozorom želeći da joj se približi. Ali, Rozinu čuva stari doktor Bartolo, koji želi da se njome oženi, i ne dozvoljava joj da izlazi iz kuće. Figaro, lični berberin Bartolov, pomaže mladima da se upoznaju, predstavljajući Almavivu kao učitelja pevanja. I dok Figaro brije Bartola, Rozina i Almamiva se dogovaraju o svojoj budućnosti.

Da bi ostvarili svoju ljubav, pomaže im Figaro koji dovodi beležnika i svedoke. Venčanje se obavlja, a stari Bartolo mora da se pomiri sa pobedom mladosti i ljubavi.