Skakavci

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
8.5

Broj ocena: 2;

Skakavci

Premijera: 02. Mar 2017.
Pisac: Biljana Srbljanović, Režija: Dejan Mijač

Igraju:

Nadežda, 35 - Isidora Minić
Milan, 35 - Boris Isaković
Dada, 36 - Aleksandra Janković
Fredi, 41 - Svetozar Cvetković
Alegra, 10 - Suzana Lukić
Žana, 50 - Jasmina Avramović
Maksim, Maks, 55 - Vojislav Brajović
G. Ignjatović, 75, akademik - Miodrag Radovanović
G. Jović, 80, niko i ništa - Vlasta Velisavljević/ Mihailo Janketić
G. Simić, 77, niko i ništa, nikome ništa - Branko Cvejić
Gđa Petrović, 78 - Branka Petrić

Scenograf: Juraj Fabri, Kostimograf: Lana Cvijanović, Kompozitor: Isidora Žebeljan, Koreograf: Miloš Paunović, Dizajn scenskog zvuka: Zoran Jerković, Scenski govor: Ljiljana Mrkić-PopovićVoditelj uticajnog TV programa viđa se sa svojom novom poznanicom, mladom vidovitom ženom, u nameri da iskoristi njene natprirodne moći kako bi došao do informacija o planovima i životima političke elite. Ugledni hirurg i njegova trudna sestra odlučuju da se reše muka sa svojim starim, dementnim ocem tako što će ga bez dokumenata i samo s jednim koferom ostaviti kraj auto puta, negde izvan grada. Penzionisani profesor univerziteta, akademik koji strasno igra loto, zapošljava svog sina slabića kao ličnog šofera, ne bi li ga time zaštitio od posledica njegove mračne prošlosti.

Ovo su samo neke od uznemiravajućih priča koje će, kako drama bude odmicala, početi da se prepliću i povezuju stvarajući tako jednu sumornu i opominjuću viziju društva izloženog velikim promenama, istovremeno još uvek snažno određenog odlukama i vrednostima starije generacije koja ne pristaje da prepusti moć.

Na osnovu ovog komada, najvažniji nemački pozorišni časopis Theater heute proglasio je Biljanu Srbljanović za najboljeg stranog dramskog pisca godine.