Slavna Florens

Atelje 212 | Komedija
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
7.1

Broj ocena: 9;

Slavna Florens

Premijera: 03. Apr 2014.
Pisac: Piter Kvilter, Režija: Đurđa Tešić

Igraju: Florens Foster Dženkins - Gorica Popović
Kozmo Mek Mun - Ivan Mihailović
Doroti / Marija / Gospođa Verinder Geđ - Tamara Dragičević

Prevod: Đurđa Tešić, Teodora Marković Scenograf: Zorana Petrov, Kostimograf: Gorica Popović, Korepetitor: Miša Cvijović, Izbor muzike: Autorski tim predstave, Organizator: Nevena Vučković, Inspicijent: Milenko Adamov, Sufler: Jelena Tvrtković

SLAVNA FLORENS, po tekstu britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera, je istinita priča o Florens Foster Dženkins, najgoroj pevačici na svetu, koja je četrdesetih godina u Njujorku bila omiljena muzička atrakcija. Florens Dženkins se proslavila operskom karijerom, iako nije umela da peva. Komad prati njen život u vreme kada njena karijera dostiže vrhunac – nastupom u Karnegi holu!
Jedini problem bila je činjenica što je sirota Florens svaku salvu smeha iz publike nehajno odbacivala kao profesionalnu ljubomoru. Publika je bila oduševljena njenim „fantastičnim glasovnim mogućnostima“ i za koncert ove sopranistkinje bez trunke sluha uvek se tražila karta više.
Ipak priča o Florens Dženkins je topla ljudska priča, jer su njena ogromna ljubav prema muzici i ekscentrični entuzijazam bili toliko zarazni da su bili jači od nedostatka talenta.
Ovaj brodvejski šou i veliki pozorišni hit, prvi put je izveden u Londonu, na Vest Endu 2005. godine, kada je bio nominovan za prestižnu „Lorens Olivije” nagradu kao najbolja nova komedija.