Tako je moralo biti

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
9.5

Broj ocena: 4;

Tako je moralo biti

Premijera: 28. Feb 2017.
Pisac: Branislav Nušić, Režija: Egon Savin

Igraju:

Jakov Nedeljković - Predrag Ejdus
Marija - Branka Petrić
Jela - Anita Mančić
Stanka - Jelena Petrović
Đorđe Đorđević - Nebojša Dugalić
Obrad Đorđević - Mihailo Janketić
Janković - Miodrag Radovanović
Milan - Radovan Vujović/ Miloš Anđelković
Ljubomir Nestorović - Vojin Ćetković
Sofija - Ana Simić/ Jelena Angelovski
Druga služavka - Ana Stanković
Momak - Ivan Pantović

Adaptacija: Egon Savin, Scena i kostim: Angelina Atlagić, Izbor muzike: Egon Savin, Dramaturg: Marina Milivojević Mađarev, Scenski govor: Ljiljana Mrkić Popović, Dizajner svetla: Svetislav Calić,Najplodniji i najpopularniji srpski komediograf napisao je ovu autentičnu i punokrvnu melodramu, jednu od retkih u našoj dramskoj kniževnosti. Ta uzbudljiva, potresna priča iz starog Beograda pokazuje kako zavist i sujeta, neodgovornost i gramzivost, gordost i sebičnost u jednoj porodici – i u sredini kojom gospodari novac – mogu uništiti život čestitog bića rastrgnutog između ljubavi i osećanja dužnosti.

„Mirisi i zvona starog pozorišnog sveta i cveća (…). Volite se, i budite srećni! Ko se danas još usuđuje da izgovori ovu jednostavnu rečenicu! Predstava koju možete preporučiti prijateljima.“ (POLITIKA)

Predstava Tako je moralo biti osvojila je tri Sterijine nagrade: za režiju (Egon Savin), za glumu (Anita Mančić) i za kostimografiju (Angelina Atlagić). Anita Mančić dobila je za ovu svoju ulogu nagrade i na festivalima u Smederevu (Nušićevi dani), Kragujevcu (Joakim fest), i Vranju (Borini pozorišni dani). Savinova režija je, osim nagradom Udruženja dramskih umetnika Srbije, nagrađena i na festivalu u Vršcu. Predstava je proglašena za najbolju na festivalu u Smederevu, dok je u Vranju osvojila nagradu publike.

Predstava Tako je moralo biti sudelovala je na Gavellinim danima u Zagrebu i na Teatar festu „Petar Kočić“ u Banja Luci, te na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu.