Zašto su repovi važni

UK Stari grad | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Zašto su repovi važni

Pisac: Snežana Gnjidić, Režija: Sunčica Milosavljević

Igraju:

Jelena Kesić
Milica Petrović
Andrej Pipović
Nebojša Rako
Predrag Grujić

Dramski pedagog: Nataša Milojević, Scenograf i kostimograf: Jelena Stojanović, Autorka lutke: Zorana Milošaković Tasić, Kompozitor: Dobrica Višnjić, Produkcija: BAZAART, 2018.„Zašto su repovi važni“ je pozorišna basna o šumi, kupusu, divljim i domaćim životinjama, usamljenoj deci i prezaposlenim roditeljima, koja nas uči da slušamo, čuvamo i poštujemo prirodu i jedni druge.

Dramska priča govori o devojčici Maci koja se sa tatom Šumarem preselila iz grada u prirodu. Na obodu šume, Maca se oseća usamljeno i nesigurno. Kroz susrete sa različitim šumskim životinjama, Maca upoznaje Prirodu i uči kako da ovlada sopstvenom prirodom.

Kroz živopisne likove, britke dijaloge i melodične songove, predstava se obraća deci predškolskog i ranog školskog uzrasta, s namerom da podrži njihovo sazrevanje i socijalizaciju. Važan aspekt predstave je aktivna participacija dece u dramskoj radnji: preuzimajući uloge bića iz prirode, savetnika, pa i samih likova, deca postaju učesnici u događajima i utiču na njihov ishod. Na taj način, deca razvijaju složene socio-emocionalne kompetencije: svest o sebi i vladanje sobom, svest o drugima i o okruženju, međuljudske veštine i odgovorno donošenje odluka.